Laatste rivaal van Mark Rutte voor functie van secretaris-generaal Navo trekt zich terug als kandidaat

Klaus Iohannis, laatste rivaal van Mark Rutte voor functie van secretaris-generaal NAVO, trekt zich terug als kandidaat. Daardoor ligt de weg naar de topjob wijd open voor de Nederlander.

 

Meer krantenkoppen in België

“Misschien is Mathieu net als ik. Ik moest niks van grote rondes hebben”: Adrie van der Poel ziet dat het voor z’n zoon moeilijk is in de Tour

“Natuurlijk had Mathieu graag een rit gewonnen in deze Tour de France.” Maar dat is er ook dit jaar nog niet van gekomen. Sinds Mûr de Bretagne in de Tour van 2021 staat de wereldkampioen droog. Vader Adrie van der Poel weet hoe dat komt. “Dit is een Tour voor klassementsmannen en voor sprinters. Een renner als Mathieu wordt het

Lees meer »

37 maanden cel gevorderd voor man die vriendin probeerde te wurgen

Een 49-jarige Oostendenaar heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor poging tot doodslag op zijn partner. Toen haar zoon tussenbeide kon komen, was het slachtoffer al bewusteloos door de wurgpoging. Het openbaar ministerie vorderde 37 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel en onder voorwaarden.
The post 37 maanden cel gevorderd voor man die vriendin probeerde te

Lees meer »

“Slotklim wel vijftien keer verkend”: andermaal keizerlijke Pogacar pakt z’n vierde ritzege na inhaalrace

Er is in deze Tour niets te doen aan Tadej Pogacar. De Sloveense geletruidrager pakte in de Alpen z’n vierde etappezege na een geweldige inhaalrace op Isola 2000 en verstevigde zo andermaal z’n leidersplaats. “Nu kan ik morgen gewoon genieten van de laatste bergrit”, klonk het doodleuk. Remco Evenepoel finishte op 1’42” als tweede beste van de klassementsmannen, vlak voor

Lees meer »

Oproep | Waarvoor gebruikt u Powerpoints nog?

Sommigen gebruiken het om hun reisplannen uit te leggen aan hun kinderen, anderen om hun vrienden wegwijs te maken in de politiek. Ook Powerpoint-party’s zijn populair. Waarvoor gebruikt u Powerpoints nog? Laat ons weten hoe u een duffe kantoortool inschakelt voor fijnere doeleinden dan de presentatie van de nieuwste jaarresultaten, via het contactformulier hieronder.

Lees meer »

Provinciedomein van Huizingen moet jong Brabants trekpaard Remi laten inslapen: “Als je een dier hebt, liggen verdriet en liefde vaak kort bij elkaar”

Het provinciedomein van Huizingen heeft een van zijn geliefde Brabantse trekpaarden verloren. Remi, die nog maar net 1 jaar oud was, liep al even mank. Toen de blessure veel erger bleek dan eerst gedacht, hebben de dierenverzorgers besloten het paard te laten inslapen. "We moesten van ons hart een steen maken", zegt dierenverzorger Sam Stylemans.

Lees meer »

Waarom er zo weinig wespen zijn deze zomer

Is het je ook al opgevallen tijdens het barbecueën dat je geen vervelende wespen moet wegjagen? Dat komt omdat er gewoon heel weinig zijn, zeggen experts. Nog een gevolg van het natte en frisse voorjaar. “Maar wees gerust, ze komen nog.”

Lees meer »