Krottegem is een nieuwe vzw rijker: AzoKantWok en Barlaban slaan de handen in elkaar

Krottegem is een nieuwe vzw rijker die de vele sluimerende projecten en nog niet uitgevoerde ideeën wil helpen realiseren. “Het wordt onze taak om logistieke en organisatorische steun te leveren”, zegt voorzitter Sander Vandeburie.

De vzw AzoKantWok werd geboren in de schoot van Barlaban in de Sint-Hubrechtsstraat. Voorzitter Sander Vandeburie is zelf Krottegemnaar met een jarenlange inzet in de lokale en provinciale Chiro. Aan de toog van de Barlaban bij Frederik Turpyn groeide het idee voor dit nieuwe project. “Met deze nieuweling willen we ingaan op de vraag van nogal wat verenigingen en ook enkelingen die met een leuk idee voor Krottegem rondlopen, maar nog die laatste vooral logistieke duw nodig hebben om hun verhaal te kunnen realiseren.”

“We willen helpen om goede ideeën te kunnen realiseren”

“We denken dat we vanuit Barlaban de nodige expertise kunnen leveren waardoor bijvoorbeeld subsidiesystemen toegankelijker kunnen worden voor wie iets wil organiseren. We hebben uiteraard al die jaren een aardig netwerk uitgebouwd waar die mensen dan ook zullen kunnen van profiteren. We denken dat wij redelijk makkelijk zaken kunnen oplossen of regelen die voor de kandidaat-organisator misschien moeilijk te nemen hindernissen zijn.”

Meerwaarde

“Uiteraard gaan we niet zomaar alle projecten steunen. Het idee moet er al stevig staan, het moeten zaken zijn die op langere termijn een meerwaarde zijn voor Krottegem en we willen bij de organisator wel enige ondernemingszin zien”, zeggen Frederik en Sander. “Tijdens de Andere Batjez (22 en 23 juni) organiseren we voor onze boreling alvast een babyborrel in de vorm van een optreden op zaterdag van onder andere de New Valley String Band uit Zweden en het opkomende Gentse rocktrio ODO. Op zondag is er ondermeer een salsanamiddag met initiatielessen. Eigenlijk willen we het verhaal van verbinding dat de Andere Steenweg al jaren brengt als voorbeeld nemen en doortrekken naar heel Krottegem”, aldus nog Frederik en Sander. (BCR)

Het volledige programma van de Andere Batjez met de initiatieven van Barlaban, Kameleon, stad Brugge en de Tuin vind je op www.krottegembeweegt.be.

The post Krottegem is een nieuwe vzw rijker: AzoKantWok en Barlaban slaan de handen in elkaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grootouders van Stan (6) leggen fietstocht van 1.700 kilometer af om geld in te zamelen voor onderzoek naar zeldzame ziekte

Op 17 augustus vertrekken Luc Vandevyvere en zijn echtgenote Christine voor een fietstocht van maar liefst 1.700 kilometer rond Nederland. Niet zomaar, maar om geld in te zamelen voor het VUB Duchenne Fonds, dat opgericht werd dankzij Luc. Daarmee wordt onderzoek gedaan naar de ziekte van Duchenne, waar zijn kleinkind Stan aan lijdt (6).
The post Grootouders van Stan

Lees meer »

“Hij doet dit puur om Vingegaard te jennen”: Pogacar lijkt zich gewoon te amuseren, maar Tom Dumoulin ziet er meer achter

“A normal day at the office.” Leuke finale op Superdévoluy, maar Tadej Pogacar haalde er een keer de schouders bij op. Terwijl zijn concurrenten vechten voor elke seconde, lijkt hij vooral manieren te zoeken om zich te amuseren in de Tour. Of toch niet? Volgens NOS-analist en ex-Giro-winnaar Tom Dumoulin wil Pogacar vooral rivaal Vingegaard een koekje van eigen deeg

Lees meer »

Onze reporter wordt in 10 dagen reservist in het Belgisch leger: “Om te slagen, moet ik weten dat een auto géén groente is”

Georges Louis Bouchez, partijvoorzitter van MR, is de bekendste reservist van het Belgisch leger. Hij slaagde in zijn toelatingsproeven nadat hij in het VTM-programma ‘Special Forces’ was afgegaan als een gieter. Onze reporter Kasper Goossens weet hoe dat kan. Ook hij mag zich sinds kort reservist noemen. In juni volgde hij met succes een tiendaagse opleiding bij Defensie, en erg

Lees meer »

Europees Parket start onderzoek tegen Bruggeling Tom Vandendriessche over mogelijk misbruik van Europese gelden

Het European Public Prosecutor’s Office (EPPO) – het Europees Parket – heeft een onderzoek geopend tegen Bruggeling Tom Vandendriessche. Dat meldt het tijdschrift Humo. Er wordt onderzocht of het Europees Parlementslid Europese gelden zou misbruikt hebben voor binnenlands studiewerk voor het Vlaams Belang.
The post Europees Parket start onderzoek tegen Bruggeling Tom Vandendriessche over mogelijk misbruik van Europese gelden

Lees meer »

IN BEELD – Première ‘Gert & James ZomerRevue’ in Plopsa De Panne met talrijke bekende Vlamingen

Na ‘Gert Late Night’, ‘De Cooke & Verhulst Show’ en een daaropvolgende pauze is het duo ‘Gert & James’ voor even terug. Tijdens de zomermaanden ontvangen ze het grote publiek voor een wervelende avondshow met sketches, groots dansensemble en livemuziek van de XL Band in het Studio 100 Theater in De Panne.
The post IN BEELD – Première ‘Gert

Lees meer »