KIJK. Zeldzame beelden van gedwongen uitzetting Syriër zorgen voor geschokte reacties

Mensenrechtenorganisatie MiGreat wil opheldering over een hardhandige, gedwongen poging tot uitzetting van een Syrische asielzoeker in Nederland. De man zou naar Bulgarije worden teruggestuurd. Toen hij zich in het vliegtuig verzette, bond de marechaussee (vergelijkbaar met onze federale politie, red.) hem vast op de stoelen en drukte zijn mond dicht. MiGreat maakte zeldzame beelden van de uitzetting, die volgens de Marechaussee ‘op reguliere wijze’ is begeleid. 

Meer krantenkoppen in België

Baby Cosette krijgt stickers over hele wereld: “Ze kreeg de kans niet om de wereld te zien, maar de wereld kan haar wel nog leren kennen”

Baby Cosette liet begin dit jaar onverwacht het leven. Haar ouders geven nu stickers van hun dochter mee met mensen die op reis vertrekken. “Cosette kreeg niet de kans om de wereld te zien, maar de wereld kan haar wel nog leren kennen.”
The post Baby Cosette krijgt stickers over hele wereld: “Ze kreeg de kans niet om de

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin dinsdag officieel van start: rechter vindt zijn rol als producent irrelevant

Een rechter in New Mexico heeft in de zaak tegen Alec Baldwin (66) over de dodelijke schietpartij op de set van de film ‘Rust’ besloten dat zijn betrokkenheid als coproducent van het project niet relevant is. De rechter heeft het bewijs dat de aanklager heeft aangedragen om de schuld van Baldwin als coproducent aan te tonen niet toegestaan, melden Amerikaanse

Lees meer »

SpaceX-raket blijft aan de grond na mislukte lancering

De Falcon 9-raket van SpaceX moet aan de grond blijven. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA beslist nadat een raket van dit type bij een lancering in de ruimte uit elkaar brak en zo de lading Starlink-satellieten in gevaar bracht. Het is de eerste mislukte lancering in zeven jaar van dit type raket van het bedrijf van Elon Musk.

Lees meer »

LIVE TOUR. Brengt de eerste Pyreneeënrit spektakel?

“De ware Tour begint nu”, zegt Michel Wuyts. Want de veertiende etappe is loodzwaar. In de eerste Pyreneeënrit moeten de renners over de Tourmalet, de Hourquette d’Ancizan en de slotklim de Pla d’Adet. Welke klassementsman voelt zich het beste in z’n sas?

Lees meer »

Zomerbar strijkt zes weken lang neer op de Meerhoek

Op de site van de Meerhoek opent zomerbar Summerlake donderdag opnieuw de deuren. Voor uitbaters David Van der Stede en Bart Vansteenkiste is het al de zesde editie. “Ons concept blijft behouden. We hopen op beter zomerweer, maar ook bij slecht weer kunnen bezoekers hier overdekt genieten van deze mooie locatie.”
The post Zomerbar strijkt zes weken lang neer

Lees meer »

Gemeente Ettelgem viert 50 jaar verbroedering

Van vrijdag 19 tot zondag 21 juli vindt opnieuw de Hoge Dijken Feesten plaats, een organisatie van vzw Ettelgheem en ontsproten in de schoot van de amateurvoetbalploeg KVK Ettelgem. Jaarlijks komt een Duitse delegatie van Essentho naar Ettelgem. De verbroedering is aan zijn 50ste verjaardag toe. “We krijgen een ontvangst door het stadsbestuur”, vertelt secretaris Fernand De Blauwe.
The

Lees meer »

Van een onbeschreven blad tot een blauwe martelares: wie kwam het sterkst uit kandidaat-voorzittersdebat bij Open Vld?

Wie wordt de nieuwe voorzitter van Open Vld? De kandidaat-voorzitters legden vrijdagavond hun kaarten op tafel in een debat. Eén vraag blijft over: wie is er sterk genoeg om weerstand te bieden tegen de oude krokodillen binnen de partij? Een blauwe martelares of een zoontje van? Onze journalist was aanwezig op de confrontatie en wikt en weegt hun kansen. “Aan

Lees meer »

Bagagesysteem ligt uur stil na technisch defect: chaos in vertrekhal van Brussels Airport

Op Brussels Airport heeft een technisch defect aan het bagagesysteem woensdagochtend voor chaos in de vertrekhal gezorgd. Alle bagagebanden lagen een uur lang stil, waardoor er lange rijen aan de check-inbalies stonden. Voor vakantiegangers is het bang afwachten of hun valiezen wel mee op het vliegtuig kunnen. Inmiddels werd het systeem wel heropgestart en werken enkele bagagebanden opnieuw.

Lees meer »