KIJK – Na eerdere inbraak in Bellewaerde dringt YouTuber nu ook ‘s nachts binnen in Plopsaland: “We hebben klacht ingediend”

Voor de tweede keer dit jaar drong een YouTuber, die zichzelf Yung Jamie noemt, ’s nachts een pretpark binnen. In januari was dat Bellewaerde, nu werd het Plopsaland. De man loopt rond in het park, tapt een pint en gaat in zijn onderbroek een vijver in. “We hebben klacht ingediend bij de politie”, zegt Sofie Loy van Plopsaland.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Voor een paar duizend views en evenveel negatieve als ‘positieve’ commentaren laat YouTuber ‘Yung Jamie’ weer van zich spreken. In januari drong hij nog Bellewaerde binnen en scheen met een zaklamp in ogen van dieren, deze keer was Plopsaland De Panne aan de beurt.

Pint tappen

In het filmpje zie je hem een pint tappen. © YouTube Yung Jamie

In vaak slecht Engels zegt Yung Jamie dat hij ‘on vacation’ is en laat hij zichzelf filmen terwijl hij over een poort klimt. Daarna loopt hij vrij rond in het park. Je ziet hem een spelletje basket spelen, even binnen gluren in topattractie The Ride To Happiness, plaatsnemen in de theekopjes en een pint tappen. Hij trakteert zichzelf ook op een chocolademelk. De man neemt tot slot nog een duik in zijn onderbroek in een vijver en dobbert rond op een roze opblaasbare flamingo. ‘Ice relaxing’ noemt hij het. Hij sluit af met een waarschuwing voor Bobbejaanland en Walibi, waar hij iets gelijkaardigs wil doen. Uiteraard roept hij zijn volgers ook op zijn filmpje te liken. De reacties zijn verdeeld.

Klacht

Plopsaland kan alvast niet lachen met het filmpje. “Wij hebben klacht ingediend bij de politie”, zegt woordvoerster van Plopsaland Sofie Loy. “Die man heeft geen schade aangericht, maar we willen het signaal geven dat zoiets niet kan. Bovendien zien we dat hij ook in het koude water is gegaan, wat sowieso al onverstandig is. In het park zijn er ’s nachts wel bewakingsagenten aanwezig, maar gelet op de grootte van het park kunnen die niet overal tegelijk aanwezig zijn. We onderzoeken nog verder hoe we het tegen kunnen optreden.” (JH)

The post KIJK – Na eerdere inbraak in Bellewaerde dringt YouTuber nu ook ‘s nachts binnen in Plopsaland: “We hebben klacht ingediend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrijspraak voor vermeende inbraakpoging bij notoire drugdealer

Twee mannen van 27 en 30 jaar uit De Panne zijn vrijgesproken voor een poging tot diefstal met een inbraak bij een notoire drugdealer in De Panne. Ze probeerden zijn deur in te stampen om een schuld te vereffenen maar dat mislukte. De rechter vond de feiten niet bewezen.
The post Vrijspraak voor vermeende inbraakpoging bij notoire drugdealer appeared

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Finale nadert spannende ontknoping: Humphries en Van Gerwen geven elkaar geen duimbreed toe

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Zuid-Korea: “Noord-Korea stuurde opnieuw ballonnen met afval de grens over”

Noord-Korea heeft volgens Zuid-Korea opnieuw meerdere ballonnen met afval de grens over gestuurd. De ballonnen zijn volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg naar de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt, meldt het persagentschap Yonhap zondag. De bevolking krijgt de raad de ballonnen niet aan te raken en aangifte te doen bij de politie.

Lees meer »

Van wateroverlast over zilverreigers tot economische schade: alle argumenten zijn goed tegen Ventilus

De Raad van State ontving de voorbije zestig dagen minstens negentien bezwaarschriften tegen het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Ventilus, de nieuwe hoogspanningslijn die de Vlaamse regering dwars door onze provincie wil inplanten. De getroffen gemeenten en de burgerplatformen voeren het protest aan, maar ook bedrijven en milieuverenigingen vragen de schorsing of zelfs de vernietiging van het GRUP. De argumenten zijn legio:

Lees meer »