Kandidaat Open VLD-voorzitter Tineke Van hooland windt er geen doekjes om: “De structuur van onze partij is compleet uitgewoond”

Tineke Van hooland stelt zich als eerste kandidaat voor het voorzitterschap van Open VLD. De politica uit Oudenaarde tikt aardig wat blauwe criteria af: jong, onderneemster, voorzitster van Open VLD Vrouwen én ze hield zich tijdens de afgelopen verkiezingen staande.

 

Meer krantenkoppen in België

Werchter op bergschoenen

Geen stro voor de hippodroom-paarden, wel voor de Hype’O Dream-bezoekers. De organisatie zag de Weymeerschen in een modderpoel veranderen en ging zaterdagnacht aan de slag met schors en stro om de site begaanbaar te maken. Goede oplossing.
The post Werchter op bergschoenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Racisme, wraak en geweld: het onwaarschijnlijke verhaal van Richard Williams, die 2 dochters wilde “om er tenniskampioenen van te maken”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

Bevers zetten natuurgebied De Teut in Zonhoven vaak onder water: Agentschap Natuur en Bos legt vlonderpaden en brugje aan

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) gaat vlonderpaden en een brug aanleggen in natuurgebied De Teut in Zonhoven zodat wandelaars niet langer natte voeten krijgen. Het wandelpad stond de laatste jaren vaak onder water, onder meer omdat een beverfamilie net naast het pad een dam bouwde. De bevers zijn ondertussen verhuisd en ANB wil zelf het natte grasland ook herstellen,

Lees meer »

Laatste handcarwash van Genk al voor de 3e keer gesloten: “Dit is een carwash die telkens naast de pot pist”

De handcarwash op de Maaseikerbaan in Genk heeft geen verlenging van zijn vergunning gekregen. Die tijdelijke vergunning werd in oktober gegeven door het stadsbestuur, nadat de zaak eerder al twee keer de deuren moest sluiten wegens verschillende inbreuken. De tijdelijke vergunning is niet verlengd omdat er bij twee controles in januari en maart opnieuw fraude is vastgesteld.

Lees meer »

Bacterievuur flakkert op in perenplantages in Haspengouw door vochtig en warm weer: vochtige meidoornhagen scheren, kan veel schade veroorzaken

Bij het Limburgs meldpunt voor bacterievuur komen er weer meer meldingen binnen. Bacterievuur is een besmettelijke plantenziekte die heel schadelijk is, vooral voor perenbomen. Omdat de bacterie ook voorkomt op meidoorn, dwergmispel en krentenboompje, vraagt de provincie om bij vochtig warm weer die hagen niet te scheren. De wondjes die dan ontstaan, kunnen een snelle verspreiding van de ziekte veroorzaken.

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse multimiljonair beschuldigt fotograaf Anton Corbijn van stelen hond

De Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn en zijn vrouw worden beschuldigd van het ‘verduisteren’ van een Australische herder. De ruzie over de hond Jo-Jo is recent geëscaleerd met een melding bij de politie door de Corbijns van een gewelddadige overval en een kort geding van de Zuid-Afrikaanse eigenaar, projectontwikkelaar Michael Ruben, waarin de Amsterdamse rechter woensdag oordeelt. Dat schrijft

Lees meer »

Van “bedankt Joe” door Obama tot de “slechtste president ooit” volgens Trump: zo reageert politiek Amerika op terugtrekken Biden

Nu Joe Biden zich heeft teruggetrokken uit de race om het Amerikaanse presidentschap, komen er vanuit zijn partij massaal veel lofbetuigingen, van Kamala Harris over Barack Obama tot de Clintons. Ook steeds meer Democraten spreken hun steun uit voor Kamala Harris, die door Biden naar voren wordt geschoven als zijn mogelijke opvolger. Vanuit Republikeinse hoek weerklinkt dan weer felle kritiek.

Lees meer »

Zandzakcontainer moet Piljoenstraat in Roeselare helpen bij overlast: “Inwoners snel en efficiënt helpen bij hevige regenval”

In een nieuwe stap om wateroverlast aan te pakken werd een nieuwe zandzakcontainer geplaatst in de Piljoenstraat. “We hopen ook binnenkort de werken aan het bufferbekken te hervatten.”
The post Zandzakcontainer moet Piljoenstraat in Roeselare helpen bij overlast: “Inwoners snel en efficiënt helpen bij hevige regenval” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende naar vrederechter: “Begin onmiddellijk met herstellingen aan Thermae Palacehotel en Koninklijke Gaanderijen”

De erfgoedvereniging Dement stapt naar de vrederechter om te bekomen dat er onmiddellijk begonnen wordt met de noodzakelijke herstellingen aan het Thermae Palacehotel en de Koninklijke Gaanderijen. Beide gebouwen zijn in slechte staat. "De huurder is verplicht om de gebouwen te onderhouden, maar de stad Oostende, die eigenaar is, treedt maar niet op", zegt Guy Servaes van Dement.

Lees meer »

Educatieve bijenroute krijgt vervolg richting Snaaskerke

Gistel organiseert in samenwerking met de imkervereniging De Kustbie een tweede educatieve bijenwandeling. Het is een goed begaanbare wandeling van 10 kilometer van Gistel tot Snaaskerke en terug. De route van vorig jaar, die 5 kilometer lang is, is ook nog steeds open.
The post Educatieve bijenroute krijgt vervolg richting Snaaskerke appeared first on KW.be.

Lees meer »