Jongetje (7) met Down uit concert van Pink gezet omdat hij niet kan stilzitten: “We werden behandeld als criminelen”

Afgelopen weekend moest de 7-jarige Jesse, die het syndroom van Down heeft, een concert van Pink verlaten. De reden? “Hij kon niet stilzitten.” Zijn moeder, Vanessa Vasey, is woedend en teleurgesteld, vooral omdat ze maar liefst 750 euro had uitgegeven aan de tickets voor het optreden van Jesse’s grootste idool. “Tien bewakers begeleidden ons het gebouw uit alsof we criminelen waren”, vertelt ze. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse families herdenken slachtoffers van terreur door zelf Tour-tijdrit te rijden: “Shanti fietst vandaag met ons mee”

De afsluitende tijdrit van de Tour de France wordt zondag een kolfje naar de hand van Remco Evenepoel, maar vrijdag fietsten 75 slachtoffers van terreur diezelfde rit tussen Monaco en Nice om aandacht te vragen voor de problematiek. Sinds 9/11 werden 1 miljoen mensen rechtstreeks slachtoffer van terreur en 10 miljoen onrechtstreeks. Twee Vlaamse families getuigen over wat een aanslag

Lees meer »

Patrick Orlans (68) brengt zomerversie uit van ‘Et Maintenant’ van Gilbert Becaud

Zakenman Patrick Orlans was ooit een succesvol voetbalmanager bij onder andere Eendracht Aalst, Sporting Lokeren, Club Brugge en KV Oostende. Vandaag runt hij samen met zijn zoon en schoondochter een eventbureau. Wat Orlans nog niet deed, is een eigen single uitbrengen. Daar brengt hij nu verandering in.
The post Patrick Orlans (68) brengt zomerversie uit van ‘Et Maintenant’ van

Lees meer »

Toekomstige heilige graal om de Tour te winnen? Die zit gewoon in onze darmen: maak kennis met het microbioom

Vergeet ketonen. De toekomstige heilige graal om de Tour te winnen, zit al in ons lichaam in de vorm van miljarden organismen, genaamd het microbioom. “We zitten nog in de onderzoekende fase met stoelgangtesten en darm-DNA, maar op termijn wordt het crúciaal om het microbioom van de renners zo optimaal mogelijk te krijgen voor de start van een grote ronde.”

Lees meer »

Gemeente opent fietsbib op domein van sportcentrum

Op het ruime domein van het sportcentrum in de Bollewerpstraat in Ingelmunster, recht tegenover de jeugdlokalen, heeft de gemeente Ingelmunster een fietsbib gelanceerd.
The post Gemeente opent fietsbib op domein van sportcentrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na nóg een zomerstorm: zien wij daar… terrasjesweer? Weerman David Dehenauw heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

Agnes blaast 100 kaarsjes uit: “Ze woont nog steeds zelfstandig”

Agnes Verhelst werd ontvangen in het gemeentehuis van Wielsbeke naar aanleiding van haar 100ste verjaardag. Agnes zag het levenslicht in Ooigem op 29 juni 1924 en ze woont er nog steeds zelfstandig. Agnes is de weduwe van Florent Putman, die al in 2004 is overleden. In het gezin groeiden drie kinderen op: Marleen, Ignace en
The post Agnes blaast

Lees meer »

Pensioenleeftijd moet naar omhoog in China

China wil de pensioenleeftijd verhogen. Op dit moment ligt de gemiddelde levensverwachting in China hoger dan in de Verenigde Staten, terwijl de huidige wettelijke pensioenleeftijd een van de laagste ter wereld is. Door de pensioenleeftijd op te trekken zou de krapte op de arbeidsmarkt worden aangepakt.

Lees meer »