Jan Peumans (N-VA) staat zetel in Vlaams Parlement af: “Geen zin om beleid te verdedigen van mogelijke minister als Annick De Ridder”

Voormalig parlementsvoorzitter Jan Peumans gaat niet zetelen in het Vlaams Parlement. “Op een leeftijd van 73 jaar is het nu tijd om de bladzijde om te draaien en jongeren kansen te geven”, zegt de Limburgse lijstduwer voor N-VA. “Wie mij kent, weet dat ik mij ten volle zou gooien als ik mijn mandaat opneem, en dat is echt niet meer de bedoeling.”

 

Meer krantenkoppen in België

Directeur Antwerpse gevangenis: “Geef alleenstaande gedetineerden de kans om sekswerkers in te huren, het zou een pak frustratie schelen”

De expertencommissie van de gevangenis van Nijvel vindt dat alleenstaande gevangenen sekswerkers moeten kunnen inhuren. “Een goed idee”, vindt ook An Janssens, directeur van de Antwerpse gevangenis. Waarom is ze juist voorstander? Glippen er nu al weleens sekswerkers door de mazen van het net? En wat als bijvoorbeeld een serieverkrachter gebruik zou willen maken van de diensten van een sekswerker?

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Voor de huisdieren zorgen van wie op reis is: het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Knokke-Heist maakt zich op voor première Grand Show Folie Royale: “Elke dag zien we de show groeien”

Vrijdag gaat de Grand Show Folie Royale in première in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën. De repetities zijn volop aan de gang. “De reacties zijn unaniem positief.”
The post Knokke-Heist maakt zich op voor première Grand Show Folie Royale: “Elke dag zien we de show groeien”

Lees meer »

Vlaams Belang duidt Tom Lamont aan als lijsttrekker: “Oostende mag geen speelplaats zijn voor criminelen”

Vlaams Belang Oostende heeft Tom Lamont aangeduid als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het kersvers Vlaams parlementslid wil het vertrouwen in de politiek herstellen door middel van bindende referenda en hamert op het onveiligheidsgevoel.
The post Vlaams Belang duidt Tom Lamont aan als lijsttrekker: “Oostende mag geen speelplaats zijn voor criminelen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lotte Kopecky (28) vereeuwigd in thuisdorp Assenede: “Wie anders dan Lotte zet onze gemeente zo op de kaart?”

Renster Lotte Kopecky (28) maakt momenteel het mooie weer in de Giro d’Italia en reist dan richting Olympische Spelen, maar toch blijft ze ook een beetje aanwezig in haar thuishaven Assenede. Daar is ze nu vereeuwigd met een groot gevelschilderij van de hand van kunstenaar Steppe. Meteen een blijvende herinnering in het kader van de 1.300ste verjaardag van de gemeente

Lees meer »

Beatrijs (91) verontwaardigd na onthulling over mogelijke lijkschennis van medezuster: “Waarom hebben ze ons niets verteld?”

Bij het parket loopt een opsporingsonderzoek naar een mogelijk geval van lijkschennis in Lokeren. Een overleden zuster van de Clarissen Arme Klaren zou er opgegraven zijn en gedumpt in een knekelbak om zogezegd plaats te maken in het graf. Zuster Beatrijs (91) is verontwaardigd. “Heel jammer als dit allemaal zou kloppen. We wisten van niets. Ze was amper vier jaar

Lees meer »