IN BEELD. Máxima neemt deel aan militaire oefening: “Varen met de duwboot was niet zo makkelijk”

Koningin Máxima bracht een bezoek aan het Regiment Genietroepen bij het Defensiecomplex Fort Crèvecoeur in Den Bosch. Bij dit onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht neemt ze deel aan twee militaire oefeningen. “Ik ben blij dat ik een beetje begeleid werd”, lachte ze. 

Meer krantenkoppen in België

Chaos in Engeland nadat kinderen met geweld naar opvangcentrum worden gebracht: relschoppers steken bus in brand en duwen politiewagens omver

In Harehills, een gebied dat in de Britse stad Leeds ligt, moest de politie donderdagnamiddag massaal uitrukken. In de stad waren verschillende rellen uitgebroken, nadat twee kinderen met geweld naar een opvangcentrum waren gebracht. Beelden tonen hoe mensen uit woede onder meer met stenen beginnen gooien, vuurwerk afschieten, een dubbeldekker in brand steken en een politiewagen omver duwen. De menigte

Lees meer »

Oekraïne schaft zomertijd af

Oekraïne zal vanaf volgend jaar niet meer overschakelen naar de zomertijd. Het parlement zette daarvoor dinsdag het licht op groen, meldt persagentschap Interfax op gezag van parlementsleden.

Lees meer »

Soldaat in Parijs gewond door mesaanval tijdens antiterreurpatrouille

Een tiental dagen voor in Parijs de Olympische Spelen van start gaan, is nabij het station Gare de l’Est een soldaat aangevallen door een man met een mes. De militair werd in zijn schouder geraakt en is bij bewustzijn, maar wel zwaargewond. De dader is opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op X.

Lees meer »

Pijnlijke wending in ‘B&B zoekt lief’: vrijgezellen Ingrid en Vicky stappen op, uitbater Jelmont blijft kwaad achter

Een pijnlijk moment in ‘B&B zoekt lief’. Nadat B&B-uitbater Jelmont (62) in Portugal al dagenlang voor frustraties zorgt bij vrijgezellen Ingrid (61) en Vicky (60), is voor hen de maat vol. Na alle aanvaringen nemen de twee het drastische besluit om hun koffers te pakken en op te stappen. Ingrid en Vicky worden opgevangen in een ander verblijf, waar het

Lees meer »

Bart De Wever en co verkennen “creatieve pistes” om kerncentrales tot 2045 open te houden (en niet noodzakelijk met Engie)

Vrijdag zat formateur Bart De Wever (N-VA) samen met de top van het Franse energiebedrijf Engie. Bedoeling is om minstens de twee nieuwste kernreactoren in ons land twintig jaar langer open te houden, tot 2045 dus. Maar de huidige uitbater staat daar niet voor te springen. En dus verkennen De Wever en co ook “andere creatieve pistes”, zoals bijvoorbeeld een

Lees meer »

Vliegmachine Pogacar doet monden openvallen, Vingegaard met gebaar richting Evenepoel: dé fases uit de zware alpenrit

Loodzware etappe in de Tour. De renners moesten liefst drie Alpenreuzen bedwingen. Op de Cime de la Bonette – het dak van de Tour – zagen we geen vuurwerk, maar op de slotklim naar Isola 2000 was het wel prijs. In de kopgroep versnelde Matteo Jorgenson, in de favorietengroep Tadej Pogacar. De geletruidrager reed een uitmuntende slotklim en haalde Jorgenson

Lees meer »

De Amerikaanse democratie werkt niet meer

De aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump moet door iedereen worden veroordeeld. Het is een aanslag op de Amerikaanse democratie. Daar mag wel worden bij gezegd dat die Amerikaanse democratie in armoede verkeert.

Lees meer »