“Ik werd elke dag wakker met een gigantische kater zonder te drinken”: Metejoor legt uit waarom hij een pauze inlaste

Metejoor (33) is weer helemaal terug van (even) weggeweest. In mei moest de zanger noodgedwongen een pauze inlassen. Zijn drukke schema had zijn tol geëist en de zanger stevende af op een burn-out. In ‘Goeiemorgen morgen’ vertelt hij voor het eerst wat er precies aan de hand was. 

Meer krantenkoppen in België

Biden heeft covid

De Amerikaanse president Joe Biden heeft covid. Dat meldt het Witte Huis. Biden voelde zich woensdagnamiddag niet zo goed en had last van een lopende neus en een droge hoest, waarop hij positief testte op het coronavirus.

Lees meer »

KW Zomertip: De favorieten vanGino Kesteloot

Gino Kesteloot is de sterke man achter Kortrijk Drumt en runt naar eigen zeggen de meest spectaculaire en meest professionele drumschool van België. Gino kan zelf al terugblikken op een heel lange, rijkgevulde drumcarrière. Ook met zijn band The MG’s Brothers schuimt hij podia af in heel Vlaanderen. Hier deelt de drummer uit Heule zijn tips en adresjes in de

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

? De Parachutemoord. Hoe driehoeksverhouding tot moord leidde. Els deelde bed met Marcel en zij moest op de bank slapen: “Dat maakte haar razend”

Kan iemand schuldig zijn aan moord zonder materiële bewijzen? Dat is de centrale vraag tijdens het proces over de parachutemoord. Op de beklaagdenbank zit Els Clottemans, die elke betrokkenheid ontkent bij de dood van haar vriendin en liefdesrivale Els Van Doren. In de tweede aflevering van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ maak je één van de meeste ophefmakende rechtszaken opnieuw mee

Lees meer »

Scouts Groeninge uit Kortrijk bestolen tijdens buitenlands kamp: “Inzamelactie gestart om leden hun nodige gerief terug te bezorgen”

Het buitenlandse kamp van de scoutsgroep Groeninge uit Kortrijk begint met een domper. Richting de bestemming Bosnië en Herzegovina werd er ingebroken in hun camionette, waarin de rugzakken, kookgerief en tenten lagen. Heel wat van het duurdere materiaal werd bestolen. Daarom zet de groep nu een crowdfunding op poten. “Zo hopen we dat we het nodige gerief terug kunnen bezorgen

Lees meer »

Meer dan 4 ton voor Antwerpen bestemde cocaïne in beslag genomen in Paraguay

In het Zuid-Amerikaanse Paraguay heeft de anti-drugspolitie meer dan 4 ton cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in een suikertransport dat vanuit de Paraguayaanse hoofdstad Asuncion onderweg was naar de haven van Antwerpen, melden de autoriteiten dinsdag (plaatselijke tijd). De vangst van 4.016 kilo cocaïne is voor Paraguay een “historisch record”, zei Jalil Rachid van Senad, het Nationaal

Lees meer »

Donald Trump aanvaardt nominatie en geeft eerste speech sinds moordaanslag: “Het is tijd voor verandering”

Oud-president Donald Trump heeft donderdagavond (lokale tijd) onder groot gejuich de nominatie als Republikeinse presidentskandidaat aanvaard op de Republikeinse conventie in Milwaukee. Hij blikte er ook uitgebreid terug op de mislukte moordaanslag op hem van afgelopen zaterdag. Het was de eerste publieke toespraak van Trump na de moordpoging. Opvallend was de aanwezigheid van zijn familie en diens vrouw Melania, die

Lees meer »

Onweer op komst: code geel vanaf 14 uur

Het noodnummer 1722 is geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer met mogelijk plaatselijke hagel en intense neerslag. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer.

Lees meer »

Marie komt ten val tijdens première Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne: “Het zag er dramatischer uit dan hoe het voelde”

Maandag vanaf exact 13 uur genoten heel wat kinderen, samen met mama, papa of een ander familielid, van de nieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Op het einde van deze 40 minuten durende voorstelling kwam Marie ten val. Gelukkig kon ze erger voorkomen. Samson, de burgemeester en brandweerman Bill kregen bijna de slappe lach.
The post

Lees meer »

België-Israël vindt plaats in het Hongaarse Debrecen, serieuze streep door rekening van Belgische voetbalbond

De voetbalinterland tussen België en Israël op 6 september zal in Hongarije gespeeld worden, en meer bepaald in het Nagyerdei stadion in Debrecen, achter gesloten deuren. Die verplaatsing naar Hongarije vernam onze redactie eerder en wordt nu ook bevestigd door de Belgische voetbalbond. Geen enkele Belgische stad wil de wedstrijd organiseren wegens politiek gevoelig en nood aan (te) veel veiligheidsmaatregelen.

Lees meer »

Bezetters moeten Bloemekeswijkbos in Gent verlaten van rechter: “We zitten in de bomen, dat ze ons maar komen halen” 

In Gent moeten de actievoerders die het Bloemekeswijkbos al bijna een maand bezetten op bevel van de vrederechter het terrein verlaten. Op de site in deelgemeente Wondelgem plant De Lijn een nieuwe stelplaats. De actievoerders protesteren daartegen, omdat het stukje natuur daardoor zou verdwijnen. Van de rechter moeten ze vandaag vertrekken. Doen ze dat niet, dan kunnen er verdere stappen

Lees meer »