Hoera, er wordt weer vanop afstand gescoord: hoe trend van voorbije toernooien op dit EK wordt gebroken

Het begin van het EK voetbal heeft niet teleurgesteld en de vele goals vanop afstand droegen enorm bij aan het hoge entertainmentgehalte. Liefst 12 keer werd er al van buiten de zestien gescoord. Dat is opvallend veel en compleet tegen de trend van de laatste jaren in. Hoe zit dat? 

Meer krantenkoppen in België

Hoe gevaarlijk is een hoogspanningslijn op je dak? “Geen gevaar voor elektrocutie, maar blijf er toch zo ver mogelijk van weg”

De hoogspanningslijnen die op enkele huizen in Leest zijn terechtgekomen tijdens het onweer eerder deze week vormen geen gevaar voor elektrocutie, maar toch blijven de inwoners best even uit de buurt. Dat vertelt professor Elektrische Energiesystemen Dirk Van Hertem. Netbeheerder Elia gaat vanaf morgen de gevallen lijnen verwijderen, tot dan zijn een 10-tal huizen onbewoonbaar.

Lees meer »

Jan Jambon (N-VA) pleit voor confederale omslag in 11 julitoespraak: “Zelfbestuur is de beste kuur”

"Een confederale omslag waarbij zoveel mogelijk bevoegdheden naar de deelstaten komen." Daar hamert ontslagnemend Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op in zijn speech aan de vooravond van de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Volgens hem kan de volgende federale regering daarbij mogelijkheden bieden, al vermoedt hij ook dat we nu "stevige dagen en weken met forse tegenwind" ingaan.

Lees meer »

“Niet veel kunnen redden”: Karen Damen vertelt voor het eerst hoe groot schade is na wateroverlast bij haar thuis

De kop is eraf. Karen Damen (49) beleefde afgelopen weekend de première van de musical ‘Sneeuwwitje’, waarin ze de boze koningin speelt. Een welgekomen afleiding nadat haar woning drie weken geleden onder water liep. Speciaal voor HLN blikt ze terug op die rampzalige avond en vertelt ze over haar drukke werkschema en wat er bijna fout liep tijdens haar eerste

Lees meer »

“Al na enkele seconden gaat een eerste kleine parachute open”: zo verloopt een duosprong van seconde tot seconde

Voor het eerst is in ons land een parachutesprong in duo dodelijk geëindigd. Hoe verloopt zo’n tandemsprong normaal gezien? Hoelang duurt het? Welke snelheden bereik je? En hoe ervaren is de persoon met wie je springt? Philip Hellemans, veiligheidscoördinator van de Vlaamse Vereniging voor Parachutisten, legt het van naald tot draad uit. “Bijna een minuut lang ben je in vrije

Lees meer »

Rode Duivels trekken piekfijn uitgedost naar megadisco op Ibiza, waar Courtois z’n trouwfeest ‘herbeleeft’

De Rode Duivels laten de EK-uitschakeling niet aan hun hart komen. Onder anderen Koen Casteels, Arthur Theate, Leandro Trossard, Aster Vranckx en kersvers Sporting Lissabon-verdediger Zeno Debast hebben de tijd van hun leven op Ibiza. Ze gooiden de dansbenen los in Ushuaïa, de befaamde openluchtclub. Thibaut Courtois ging er gisteren eveneens feesten en herbeleefde er zelfs een beetje z’n trouwfeest.

Lees meer »

Politie arresteert man met alarmpistool op trein in Sint-Niklaas

In het station van Sint-Niklaas heeft de politie vanmiddag een man opgepakt die een alarmpistool op zak had. ’t Was een treinreiziger die de politie alarmeerde toen hij een gewapende man zag op de trein tussen Lokeren en Sint-Niklaas. De politie wachtte de trein op en kon de man ervan halen. De trein kon meteen na de arrestatie weer verder

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Pedri neemt Kroos niets kwalijk en weet het zeker: “Onze Spaanse droom blijft duren”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Vrachtwagen eindigt in gracht aan afrit E40 in Nieuwpoort, chauffeur naar ziekenhuis overgebracht

Aan de afrit van de E40 in Ramskapelle bij Nieuwpoort gebeurde er dinsdagmiddag rond 15.10 uur een verkeersongeval met een vrachtwagen. In het regenweer slipte een vrachtwagen ter hoogte van de afrit. De cabine van de truck kwam in de gracht terecht, terwijl de lege oplegger over de afrit eindigde. “De chauffeur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht”, meldt de

Lees meer »

Bouwvallige nachtwinkel in Lippenslaan in Knokke moet per direct sluiten en wordt gesloopt

Een nachtwinkel in het begin van de Lippenslaan in Knokke moet op burgemeestersbevel met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Het pand maakt onderdeel uit van enkele gebouwen die al jaren een doorn in het oog zijn van het gemeentebestuur. Nu de situatie té onveilig is geworden, grijpt burgemeester Jan Morbee (GBL) in. “Risico’s nemen op een moment dat er zoveel

Lees meer »