Hezbollah waarschuwt: “Als Israël Libanon aanvalt vanuit Cyprus, wordt het eiland een deel van de oorlog”

Hezbollah dreigt ermee om Cyprus mee te sleuren in het conflict met Israël, als Israël Libanon zou aanvallen van op Cypriotische luchtmachtbasissen. Hezbollah-leider Hassan Nasrallah bedreigt ook Israël zelf: "Als er oorlog komt, zullen we geen regels of limieten opleggen." 

Meer krantenkoppen in België

Het ultieme wanhoopsoffensief van Joe Biden: zelf bellen naar ochtendshow én sussende Zoom-meeting met geldschieters

Een plotse energieopstoot of toch pure paniek? In wat veel wegheeft van een laatste wanhoopsoffensief grijpt Joe Biden (81) elke mogelijke strohalm om te tonen dat hij nog steeds de enige geschikte Democratische presidentskandidaat is. Zo hield hij een geïmproviseerde Zoom-meeting met zijn belangrijkste geldschieters en belde hij zélf naar een MSNBC-ochtendshow, waarin hij zowaar Trumpiaanse ‘oorlogstaal’ bezigde. Is deze

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Bradbury laat Kopecky en Longo Borghini achter, kan onze landgenote de kleine achterstand op leidster Longo Borghini uitwissen?

Met etappe zeven is de koninginnenrit in deze Giro Donne aangebroken. Het vrouwenpeloton moet twee keer de Passo Lanciano overwinnen. De tweede passage loopt door tot aan Blockhaus, waar de eindmeet van deze helse etappe ligt. De slotklim is maar liefst 16,5 kilometer lang aan een gemiddelde van 8 procent. Kan Lotte Kopecky (28) haar achterstand van drie seconden op

Lees meer »

Benitha is laureaat ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’

Benitha Amouzou zet het kroontje op haar vijfde jaar secundair humane wetenschappen aan het Sint-Vincentiusinstituut als laureaat van de ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’. “Dit schooljaar nam ik voor de derde keer deel en verzilverde ik ook voor de derde keer deze titel”, klinkt Benitha (18) trots.
The post Benitha is laureaat ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’ appeared first

Lees meer »

130 Buurtbewoners van Sportpark Kuurne sluiten zich aan bij het SAVE-netwerk: “Volgende stap in geïntegreerde aanpak”

Het Sportpark van Kuurne kwam de afgelopen tijd in beeld door de aanwezige overlast én door de kordate aanpak van de amokmakers die deze overlast veroorzaken. De nultolerantie van gemeente- en politiediensten werd versterkt door onder meer het plaatsen van een mobiele camera. Nu worden ook de buurtbewoners extra betrokken door zich te verbinden via het SAVE*-netwerk.
The post

Lees meer »

Prostitutiepand in Mechelen verzegeld door overlast

De Mechelse burgemeester Bart Somers heeft een pand laten verzegelen omdat prostitutie-activeiten zorgen voor overlast. Het gaat om een woonhuis in de Vondelstraat. Er was een komen en gaan van personen en dat zorgde voor een onveilig gevoel. Er mogen 2 weken lang geen activiteiten plaatsvinden.

Lees meer »

Duitse wegenwacht waarschuwt vakantie­gan­gers voor duizenden files: vertrek niet op vrijdag

Duitsland is samen met Frankrijk en Spanje een van de favoriete vakantielanden voor de Vlaming, en bovendien een belangrijk doorrijland op weg naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Dat zorgt deze zomer voor heel wat verkeersdrukte want op de Duitse Autobahn worden tijdens de zomerweekenden meer dan 43.000 files verwacht. De gouden overlevingstip: vertrek niet op vrijdag. Hoe komt dat? En

Lees meer »