Extra controles op alcohol en drugs in het verkeer dit weekend

De federale politie organiseert vanaf vrijdagavond tot maandagochtend een nieuw ‘weekend zonder alcohol of drugs achter het stuur”. Ze hoopt zo weggebruikers ertoe aan te zetten oplossingen te zoeken om niet onder invloed van alcohol of andere substanties achter het stuur te kruipen. 

Meer krantenkoppen in België

Onze man op de Republikeinse Conventie: “Ik ben zelden of nooit zo hard geschrokken als van de intrede van Navarro”

Op dag drie van de Republikeinse Conventie in Milwaukee sprak de running mate van Donald Trump, J.D. Vance, voor het eerst. Met een charmeoffensief wikkelde hij de zaal rond zijn vinger. Een ander uiterste was dan weer de akelige speech van Peter Navarro. Buitenlandjournalist Steven De Foer zat voor ons in de zaal en brengt verslag uit. “Er zit duidelijk

Lees meer »

Lintweverijmuseum heefteen nieuwe conservator

Toen Clément Rosseel afscheid nam van het Komense Lintweverijmuseum moest men op zoek naar een nieuwe directeur-conservator. Uiteindelijk waren er zes kandidaten die aan de proeven deelnamen en hun visie op lange en korte termijn voor het museum naar voor mochten brengen. De 28-jarige Coline Ernould kwam als beste kandidaat uit de bus.
The post Lintweverijmuseum heefteen nieuwe conservator

Lees meer »

“Slecht aangesloten fornuis kan Vanden Borre duur komen te staan”: winkelketen moet zich in rechtbank verantwoorden na gasexplosie

Elektrowinkelketen Vanden Borre moet zich voor de rechter verantwoorden voor een gasontploffing op oudjaarsdag 2021 in Turnhout. Daarbij kwamen vier mensen om. De oorzaak voor de explosie ligt bij een slecht geïnstalleerd gasfornuis dat gekocht was bij Vanden Borre. Omdat de installateur niet over de juiste kwalificaties beschikte, kan de keten mee verantwoordelijk worden gesteld. “Eén verkeerde dop had catastrofale

Lees meer »

Amerika-experten over de aanslag op Trump: “Die bebloede Trump: dat wordt hét beeld van de verdere campagne”

De moordpoging op Trump legt de verkiezingscampagne in een nieuwe, andere plooi. Já, Trump zal vooruit schieten in de peilingen. En já, hij zal dit incident uitknijpen tot de laatste druppel. Dat zeggen Amerika-experten David Criekemans en Herman Matthijs. “Trump komt hieruit als een man die in crisis onmiddellijk reageert. Dat zal op de kiezers beslist indruk maken.”

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Dimitri Van den Bergh heeft vroege break te pakken tegen Duitser Schindler

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

Winnaars ‘In de eerste waaier’ in middenschool

Onder de leerkrachten van de Middenschool Sint-Rembert werd al voor de 21ste keer de pronostiekcompetitie In de eerste waaier georganiseerd. De bedoeling is om tijdens het wielerseizoen van vijftien wedstrijden de naam van de winnende renner te voorspellen. De leraren Jan Debusschere en Lotte Vancouillie zorgen voor de concrete organisatie.
The post Winnaars ‘In de eerste waaier’ in middenschool

Lees meer »

De sleutel tot langer leven? Professor Ann Massie toont aan dat één gen het verschil kan maken: “Wij stonden er ook van te kijken”

Het was een verrassing, niet het minst voor de professor zelf, maar in het laboratorium aan de VUB van Ann Massie (47) en haar onderzoeksteam leven muizen langer en gezonder. De code gekraakt? Mogelijk, maar van muis naar mens is nog wat anders: een breinbreker waarover Massie zich al twintig jaar buigt. “Misschien ben ik naïef, maar mocht ik niet

Lees meer »

32 jaar na ‘Basic Instinct’: Sharon Stone (66) doet iconische pose nog eens over

“Je ziet er fantastisch uit.” Sharon Stone (66) krijgt op Instagram heel wat complimenten over een nieuwe foto. Maar liefst 32 jaar na de film ‘Basic Instinct’ heeft de Amerikaanse actrice haar iconische pose nog eens aangenomen. Iets waar de miljoenen fans van de Hollywoodster alvast blij om zijn. “Sorry voor mijn late reactie, maar mijn telefoon was even oververhit.”

Lees meer »

“Ik beloofde als kind dat ik hier zou spelen”: hoe Mbappé met miniatuurversie van Bernabéu Real-aanhang nóg maar eens betoverd

Real Madrid is een Galactico rijker. Kylian Mbappé (25) heeft zijn contract voor 5 seizoenen getekend en werd zonet voorgesteld in een uitzinnig Estadio Santiago Bernabéu. De Madrileense tempel was helemaal uitverkocht en alle toeters en bellen waren aanwezig. De Franse spits zelf imponeerde dan weer met een speech in prima Spaans.

Lees meer »