Energiewaakhond VREG: “Grootste impact energiecrisis achter de rug”

De grootste impact van de energiecrisis uit 2022 is voorbij. Dat blijkt uit het sociaal rapport van de Vlaamse energieregulator VREG.

 

Meer krantenkoppen in België

Patrick Orlans (68) brengt zomerversie uit van ‘Et Maintenant’ van Gilbert Becaud

Zakenman Patrick Orlans was ooit een succesvol voetbalmanager bij onder andere Eendracht Aalst, Sporting Lokeren, Club Brugge en KV Oostende. Vandaag runt hij samen met zijn zoon en schoondochter een eventbureau. Wat Orlans nog niet deed, is een eigen single uitbrengen. Daar brengt hij nu verandering in.
The post Patrick Orlans (68) brengt zomerversie uit van ‘Et Maintenant’ van

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Bouwafval op strand van Middelkerke wordt opgeruimd: “Jammer dat dit net in hoogseizoen moet gebeuren”

Op het strand van Middelkerke wordt deze week een kraan ingezet om onder meer steenafval te verwijderen dat afkomstig is van de bouwwerken rond het nieuwe casinocomplex. Gemeenteraadslid Johan Töpke (Open Vld) kaartte de kwestie al een eerste keer aan in december 2023. “Er is een nauw overleg aan de gang met de gemeente Middelkerke hoe dit op langere termijn

Lees meer »

Barcelona wil hogere toeristentaks voor cruisepassagiers

Barcelona wil de belasting voor toeristen op cruiseschepen opnieuw verhogen. Dat zegt de burgemeester van Barcelona Jaume Collboni in een interview met de Spaanse krant El País. Vooral de dagtoeristen die met een cruiseschip in Barcelona aanmeren en minder dan 12 uur in de stad doorbrengen, zouden voor veel drukte zorgen. De belasting voor die dagtoeristen bedraagt vandaag al zo’n

Lees meer »

Dakwerker in coma na val van 8 meter hoogte in Heule

In de Gullegemstraat in Heule is dinsdagmorgen een dakwerker uit Menen levensgevaarlijk gewond geraakt na een val van acht meter hoogte, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De man was net begonnen aan zijn dagtaak. De bewoners van de woning vonden het slachtoffer en verwittigden meteen de hulpdiensten.
The post Dakwerker in coma na val van 8 meter hoogte in

Lees meer »

17-jarige monitor verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag met kleuters op taalkamp: “Politioneel onderzoek aan de gang”

Er loopt een onderzoek naar het seksueel overschrijdend gedrag van een 17-jarige monitor op een talenkamp in Kuurne. Hij zou kinderen van 5 à 6 jaar aangerand hebben op het talenkamp begin deze maand, tussen 1 en 5 juli bij Talencentrum Le Crayon in Kuurne. “De jongeman werd meteen op non-actief gezet”, zegt advocate Sharon Carrein die het Talencentrum vertegenwoordigt.

Lees meer »