Eerste klimaatplein in Halle geopend: “Voorlopig gaat het wel nog om een proefopstelling”

In Halle is het 1e klimaatplein geopend. Daarmee wil de stad buurtbewoners in de toekomst laten proeven van een plein met minder beton en asfalt, maar met meer gras, struiken en bomen. 

Meer krantenkoppen in België

“Zelfs met 3.000 vrijkaarten raakten we niet uitverkocht”: de moeizame geboorte van Tomorrowland, 20 jaar geleden

Tomorrowland viert zijn 20-jarig jubileum. In die twee decennia is het festival uitgegroeid tot een wereldwijd succes, maar dat was ooit anders. De eerste editie van Tomorrowland – in 2005 – mondde bijvoorbeeld uit in een financieel fiasco, al heeft de buitenwereld daar niet veel van geweten, met dank aan een leugentje om bestwil. “Elektronische dansmuziek had in die tijd

Lees meer »

Brussel ondervraagt chatbotmakers over AI-deal Google en Samsung

Europese toezichthouders proberen uit te zoeken of een samenwerking op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) tussen Google en Samsung rivaliserende AI-bedrijven belemmert op Samsung-smartphones. Dat meldt persbureau Reuters op basis van vragenlijsten die Brussel naar andere chatbotmakers heeft gestuurd.

Lees meer »

Twee Zwitserse alpinisten dood aangetroffen

Twee Zwitserse alpinisten van 35 en 44 jaar oud zijn maandag dood aangetroffen tussen de Aletschhorn (4193 meter) en de Dreieckhorn (3811 meter) in de Zwitserse Alpen. Het lokale parket van het kanton Wallis start een onderzoek.

Lees meer »

LIVE. “Droom vervuld? Zeker!”: Kylian Mbappé gespot in Madrid voor medische keuring, Real-presentatie moet vanmiddag grootste ooit worden

De fans van Real Madrid kruisen vanmiddag klokslag 12 uur met felrood in de agenda aan. Op dat tijdstip wordt Kylian Mbappé (25), de nieuwste ‘galactico’, met open armen ontvangen in wat de grootste en spectaculairste presentatie van een voetballer ooit moet worden. Daarvoor spaart Real kosten noch moeite, met een vuurwerkshow geïnspireerd op het recente optreden van Taylor Swift

Lees meer »