Drie arrestaties in zaak rond vermoorde Laura (66) en vermiste Marc (71) op Tenerife, waarvan twee in België

In de zaak rond het Belgische koppel dat eind april spoorloos verdween uit hun woning op het Spaanse eiland Tenerife, en waarvan de vrouw inmiddels vermoord werd teruggevonden, zijn drie arrestaties uitgevoerd. Dat bevestigt het federaal parket aan onze redactie.

 

Meer krantenkoppen in België

Adviseurs Biden twijfelen aan zijn winstkansen en voeren druk op

Enkele adviseurs van de Amerikaanse president Joe Biden zijn er niet van overtuigd dat hij de presidentsverkiezingen van november kan winnen van zijn Republikeinse uitdager Donald Trump. De afgelopen dagen zouden ze manieren hebben gezocht om Biden te overtuigen om zich terug te trekken, meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen.

Lees meer »

Nederlandse omroep PowNed gaat volledig over de schreef: “Laat je borsten zien voor meet-and-greet met Taylor Swift”

De Nederlandse omroep PowNed heeft zichzelf de afgelopen dagen in de problemen gewerkt met een controversiële video over Taylor Swift-fans. In de video, met de titel ‘Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift’, toont een fan haar borsten in ruil voor een meet-and-greet met de zangeres. Maar die meet-and-greet bleek niet te bestaan. De omroep werd overspoeld met meer dan

Lees meer »

Oostendse Dj Dimaro brengt exclusieve kledinglijn uit voor 20ste verjaardag: “Heel veel dj’s kozen een genre, ik durfde alles spelen”

Twintig jaar geleden begon hij met draaien in een café in de Oostendse uitgaansbuurt. Ondertussen staat Mario Willems (46) als Dj Dimaro al vijftien jaar op Tomorrowland, draait hij elke editie op Ostend Beach en was hij als dj te gast in onder andere China, Frankrijk, Duitsland en Amerika. Voor zijn twintigste verjaardag brengt hij nu een exclusieve kledinglijn op

Lees meer »

Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze regio ligt in lijn met de nationale cijfers”

N-VA-kopman en oppositieraadslid Pieter-Jan Verhoye vroeg tijdens de jongste gemeenteraad meer uitleg over de groeiende criminaliteitscijfers in de regio aan de Tieltse korpschef Filip Feraux. Die was toevallig present om uitleg te geven over twee koninklijke besluiten, nodig om de politionele uitbreiding van politiezone Tielt met Meulebeke mogelijk te maken.
The post Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze

Lees meer »

Guldensporenmeeting in het teken van Olympische Spelen met Nafi Thiam als blikvanger

Dit jaar staat de Moore-Guldensporenmeeting in het teken van de Olympische Spelen in Parijs. Olympische atleten van over de hele wereld zakken op zaterdag 13 juli af naar Kortrijk voor een laatste test voor ze vertrekken naar Parijs. Van Belgische zijde zijn alvast volgende olympiërs present: Michael Obasuyi en Eli Bacari (110m horden finalisten op EK), Tibo De Smet (800m),

Lees meer »

Carrefour hypermarkt Brugge zit in nieuw jasje

De Carrefour hypermarkt Brugge bij B-Park zit in een nieuw jasje. Een verbetering van de winkelervaring, de toegankelijkheid en de service staan centraal. “Naar aanleiding van deze vernieuwing kunnen klanten nog tot 21 juli mooie promo’s en aanbiedingen scoren”, zegt woordvoerder Siryn Stambouli.
The post Carrefour hypermarkt Brugge zit in nieuw jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes keer meer C-attesten in het beroepsonderwijs dan in het aso

Voor 20.084 middelbare scholieren eindigde het schooljaar in mineur: met een C-attest in de boekentas zijn ze verplicht om na de zomervakantie opnieuw in hetzelfde jaar te starten als op 1 september vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (Agodi). Opvallend: in het beroepsonderwijs zijn er zes keer meer zittenblijvers dan in het algemeen secundair

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Indiase premier Modi bezoekt Poetin in Moskou en deelt foto waarop hij “dierbare vriend” knuffelt

De Indiase premier Narendra Modi is op bezoek bij Vladimir Poetin in Moskou. Intussen buigt de VN-Veiligheidsraad zich vandaag over de Russische raketaanval van gisteren op het kinderziekenhuis Ochmatdyt in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Rusland ontkent verantwoordelijk te zijn voor de aanval, maar de Oekraïense veiligheidsdiensten melden bewijzen te hebben gevonden dat de aanval is uitgevoerd met een door Rusland

Lees meer »

Kruiseke verliest met Eric Ugille opnieuw een icoon, hij was 28 jaar secretaris van Sparta Kruiseke en dj in hart en nieren

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Eric Ugille (74) overleden. Hij verbleef in het woon- en zorgcentrum Ter Beke in Geluwe en was jarenlang een icoon van het verenigingsleven in Kruiseke. Zo was hij maar liefst 28 jaar lang secretaris van voetbalclub Sparta Kruiseke. Eric is voorzitter geweest van de oud-leerlingenbond van de dorpsschool, wijkmeester van de KWB

Lees meer »

“Hoe dom kan een ploegdirectie zijn?”: Michel Wuyts ziet hoe Visma-Lease a Bike het Team UAE van Pogacar horendol maakt

De Ronde van Frankrijk is over halfweg, de tweestrijd tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard woedt volop. Onze wieleranalist Michel Wuyts ziet hoe Team UAE al meermaals in de val van Visma-Lease a Bike is getrapt: “Sportief directeur Zeeman en de zijnen gebruiken de strategie van de uitlokking, de opruiing. En het jonge geweld rond Pogacar trapt daar blind in.”

Lees meer »

Muzikale Donderdagen vieren Vlaamse feestdag met Yevgueni op Ieperse Grote Markt

Dankzij het mooie zomerweer en de bekendheid van Yevgueni liep de Grote Markt van Ieper aardig vol voor de tweede Muzikale Donderdag. Organisatoren Bart Devos en Wim Vandamme kozen er dan ook bewust voor om voldoende ruimte te voorzien. “We willen dat de Muzikale Donderdagen ook een ontmoetingsplek zijn”, zegt Bart.
The post Muzikale Donderdagen vieren Vlaamse feestdag met

Lees meer »