Doodgereden wolven uit Zoersel en Ravels geïdentificeerd: broer van Emma en telg uit Hoge Venen 

Het INBO heeft de jonge wolf geïdentificeerd die onlangs werd doodgereden in Zoersel. Het was een 1-jarig mannetje uit de Limburgse roedel. Een andere wolf die in Ravels stierf, blijkt afkomstig van de roedel op de Hoge Venen. Hij doodde ook vee in Limburg. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Koning Charles lijkt gefrustreerd door page die zijn mantel goedlegt

Koning Charles leek net voor zijn troonrede even gefrustreerd door één van de pages. De jongen legde zijn mantel goed, maar Charles besloot het heft in eigen handen te nemen. Op videobeelden is te zien dat de Britse royal zijn mantel zelf wil goedleggen. Het is niet helemaal duidelijk of hij echt geïrriteerd is of hij de jongen alleen maar

Lees meer »

Kleinste feestcomité zorgt voor leuk kermisprogramma

In het kleinste dorp van Heuvelland, Wulvergem, biedt het feestcomité andermaal een uitgebreid kermisprogramma aan. Verantwoordelijk daarvoor is het gezin van Tom Racke en Angelle Declercq.
The post Kleinste feestcomité zorgt voor leuk kermisprogramma appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tekenaar uit Ronse maakt strip over Margaretha van Parma, buitenechtelijk kind van Keizer Karel V en geboren in Oudenaarde

Tekenaar Hubert De Doncker uit Ronse heeft een stripalbum gemaakt over het leven van Margaretha Van Parma, de buitenechtelijke dochter van Keizer Karel V. Margaretha werd gedoopt in de kerk van Pamele bij Oudenaarde, maar verhuisde daarna naar Brussel en later naar Italië. De strip is bijna af, begin september wordt hij voorgesteld op een grote tentoonstelling over Margaretha van

Lees meer »

Koks Raf en Imke reizen al zes jaar mee met ‘Vive le vélo’: “Op de top van Alpe d’huez moet je je menu aanpassen”

Het geheime ingrediënt van twintig successeizoenen ‘Vive le vélo’? Dat is de catering. Kok Raf Verstraete (40) en partner Imke Van den Bruel (33) reizen al zes jaar mee in het spoor van de tourtalkshow. Het duo, voor wie geen tv-set geheim is, vertelt over de lievelingskost van Karl Vannieuwkerke, het jaarlijkse feest op 21 juli en hun manier van

Lees meer »

Explosief in auto gegooid in Antwerpen

Onbekenden hebben maandag op het Kiel een explosief tot ontploffing gebracht in een geparkeerde wagen. De wagen brandde deels uit. Door de impact van de knal sneuvelden ook verschillende ramen van woningen in de straat.

Lees meer »