Donald Sutherland, bekend van ‘The Hunger Games’ en ‘Don’t Look Now’, overleden op 88-jarige leeftijd

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Binnenkort meer stiltewagons bij NMBS: “Een groot succes”

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat door met de stiltezones op de trein. Een proefproject op enkele treinen in 2023 was een succes; in de toekomst zullen meer treinen zo’n rustige zitruimte krijgen. Dat blijkt uit het activiteitenverslag dat werd gepubliceerd op de website van de spoorwegmaatschappij.

Lees meer »

TOMeteo serveert iedere morgen weerbericht voor Izegem en omgeving: “Ons weer is steeds extremer”

Al 20 jaar is Tom Dutoit (53) bezig als weerman, sinds vijf jaar doet hij dat ook fulltime professioneel. Niet enkel vele duizenden volgers lezen iedere morgen zijn weersvoorspellingen, ook steden doen een beroep op TOMeteo en zelfs tv-producties weten hem wonen. Tom maakt zich grote zorgen om ons klimaat. “Ons weer verandert, we krijgen te veel extremen.”
The

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

In deze Brugse horecazaak wordt je gezicht, huisdier of favoriete voetballer óp je koffie gegoten: “Een leuke meerwaarde”

Je onderscheiden van de rest? Daarvoor moet je, zeker wat betreft een zoveelste koffiezaak, origineel uit de hoek komen, weet Fatih Gunes (45). De zaakvoerder van horecazaak ‘Paradise’ in Brugge doet daarvoor beroep op een bijzondere techniek. Want wie bepaalde koffies bestelt, krijgt daar zijn eigen gezicht bij. En dat óp de koffie geprint. Ook je huisdier, favoriete voetballer of

Lees meer »

Code geel wegens veel regen vandaag, niet-kritieke overstromingen verwacht

We werden vandaag wakker met nattigheid en gaan er waarschijnlijk ook mee slapen: het belooft een zwaarbewolkte dag te worden met regen of buien, die soms onweerachtig en vrij intens zijn. Voorlopig viel er al tot 35 millimeter neerslag, met de hoogste neerslaghoeveelheden in Vlaams-Brabant en het zuiden van de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Vanmiddag worden er niet-kritieke overstromingen verwacht,

Lees meer »

Chirokamp afgebroken na uitbraak rotavirus

Chiro Tom & Sam uit Merksem heeft zondag haar jaarlijks bivak afgebroken nadat er een uitbraak van het rotavirus was vastgesteld. Een 40-tal kinderen had maag- en darmklachten, ook een deel van de leiding raakte besmet.

Lees meer »

Vrienden café Sint-Joris pakken uit met rommelmarkt en livemuziek

Op zaterdag 20 juli wordt voor het eerst een rommelmarkt georganiseerd in het centrum van Passendale in een organisatie van enkele vrienden van café Sint -Joris. De rommelmarkt gaat door van 5 tot 16.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.
The post Vrienden café Sint-Joris pakken uit met rommelmarkt en livemuziek appeared first on KW.be.

Lees meer »