DNA-onderzoek bij zeven mannen in dossier Rusthuismoorden levert niks op: “Ik zou echt willen weten waarom oma dood moest”

De zeven DNA-stalen van mannelijke medewerkers die afgenomen zijn in het onderzoek naar de ‘Rusthuismoorden’ in Oostrozebeke zijn allemaal negatief. Speurders vonden op enkele verdachte insulinepennen een gemengd – zowel mannelijk als vrouwelijk – DNA-profiel. De onderzoeksrechter moet nu beslissen of hij ook alle vrouwelijke medewerkers – dat zijn er tientallen – gaat controleren. Strafpleiter Jef Vermassen oppert een nieuwe denkpiste voor de speurders. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. “Hij maakt ons land ten schande”: mevrouw Morata woest op Spaanse kwaliteitskrant die haar man grond in boort

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Opvallend: overheid roept op om met munten te betalen in winkel

De overheid wil de miljoenen muntstukken die ongebruikt bij mensen thuis liggen, in omloop krijgen. Ze roept de burger op om die centjes te verzamelen en ermee te betalen in de winkel. Dat is de centrale boodschap van een campagne op sociale media – #spendyourchange – die de federale overheidsdienst Financiën maandag lanceert.

Lees meer »

Kopecky pakt met overmacht haar eerste ritzege in de Giro Donne: “Het is, denk ik, de beste lead-out die ik ooit heb gehad”

Lotte Kopecky (28) heeft eindelijk raak geschoten in deze Giro Donne. Ze won de vijfde etappe na een geweldige lead-out met enkele lengtes voorsprong op Consonni en Sierra: “Het was de perfecte timing op 500 meter van Cecchini en Guarischi en ik kon het mooi afmaken”. Na vier top-10 plaatsen, mocht ze dus eindelijk op het zegegebaar maken.

Lees meer »

Guldensporenmeeting in het teken van Olympische Spelen met Nafi Thiam als blikvanger

Dit jaar staat de Moore-Guldensporenmeeting in het teken van de Olympische Spelen in Parijs. Olympische atleten van over de hele wereld zakken op zaterdag 13 juli af naar Kortrijk voor een laatste test voor ze vertrekken naar Parijs. Van Belgische zijde zijn alvast volgende olympiërs present: Michael Obasuyi en Eli Bacari (110m horden finalisten op EK), Tibo De Smet (800m),

Lees meer »

EXCLUSIEF. Gert Verhulst en James Cooke starten in Saint-Tropez met repetities ‘ZomerRevue’: “Geen woke voor ons”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »