College laat Mariabeeld zegenen in Sagrada Família

In het kader van Erasmus + trokken de zesdejaars uit de richting Wetenschappen-Wiskunde uit het Onze-Lieve-Vrouwecollege voor een week naar Barcelona.

Daar maakten ze kennis met het Spaanse onderwijssysteem en verdiepten zich samen met Spaanse leerlingen in de plaatselijke moderne architectuur. Het sluitstuk van de architectuurstudie vormde de bijna voltooide Sagrada Família. De leerlingen kregen van directeur Yannick Scheyving bovendien een bijzondere missie. Ter ere van 180 jaar Onze-Lieve-Vrouwecollege reisde een kleine bronzen sculptuur van Maria met Kind mee naar Barcelona. Die werd in de Sagrada Família gezegend door mgr. Jorge Rubén Lugones, bisschop van Lomas de Zamora in Argentinië. De moderne Madonna met Kind krijgt een bijzondere plaats in de school. (HH/gf)

The post College laat Mariabeeld zegenen in Sagrada Família is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Nog een ritzege zou mooi zijn”: Evenepoel zag zichzelf een van beste klimprestaties ooit leveren, maar blijft gefocust

Remco Evenepoel (24) heeft zich op de tweede rustdag van de Tour de France opmerkelijk ontspannen getoond. Na een herstelritje met zijn ploeg nam hij de tijd voor een interview met VTM NIEUWS-journalist Stijn Vlaeminck. De kopman van Soudal Quick-Step, momenteel derde in het algemeen klassement, sprak openhartig over zijn geleverde prestaties en blikte met duidelijk vertrouwen vooruit naar de

Lees meer »

Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor Open VLD

Open VLD heeft deze voormiddag haar nieuwe lijsttrekker voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Veronique Devreker – die zich voor het eerst politiek engageert – volgt burgemeester Francesco Vanderjeugd op, die vorige week liet weten niet deel te nemen aan de verkiezingen.
The post Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor

Lees meer »

Opnieuw verzakking van mergelgroeve in Riemst, burgemeester vraagt geld aan Vlaanderen om gangenstelsels te stabiliseren

In Zussen (Riemst) is er opnieuw een verzakking van een oude mergelgroeve, daardoor is een groot gat ontstaan in een weide langs een veldweg tegenover de Misweg. Een deel van Riemst ligt boven oude mergelgroeves en in de ondergrondse tunnels ontstaan geregeld verzakkingen. Burgemeester Mark Vos (CD&V) vraagt steun aan Vlaanderen om instabiele ondergrondse gangen te stabiliseren: "Daar is zo’n

Lees meer »

‘Ex-vriendin’ van Leonardo DiCaprio veroordeeld voor mensenhandel: zo listig ronselde influencer volgers voor prostitutie

Kat Torres, een influencer die beweerde een relatie te hebben met Hollywoodster Leonardo Dicaprio en covers van internationale tijdschriften sierde, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor mensenhandel en uitbuiting. Ze hield er namelijk een opmerkelijke bijverdienste op na: zo ronselde ze volgers, om ze vervolgens te dwingen om te werken als sekswerker.

Lees meer »

Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar Justine Ghekiere: “Je bent slim genoeg om op het goede moment de juiste beslissing te nemen”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot wielrenster Justine Ghekiere, die in de Giro Donne de bergtrui won en geselecteerd is voor de Spelen. Justine mag altijd antwoorden via [email protected].
The post Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar Justine Ghekiere: “Je bent slim genoeg om op het goede moment de juiste beslissing te

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Het is fijn als de kindjes terug zijn van kamp, maar tegelijk is het dan ook de uitdaging om meteen de strijd met de ‘kampwas’ aan te gaan.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeker vijf schoten. Geschreeuw, paniek, bloed. En dan krabbelt Trump weer recht: “Vecht! Vecht! Vecht!”

Slechts drie minuten zaten er tussen het eerste schot en het moment waarop hij veilig in een wagen van de Secret Service werd geduwd. Maar zelfs voor een eeuwige stoerdoener als Donald Trump zal dat als een eeuwigheid hebben aangevoeld. Reconstructie van een veelbewogen avond in het onooglijke Butler, Pennsylvania, waar de ex-president en huidige Republikeinse presidentskandidaat miraculeus aan de

Lees meer »