Benjamin Vandorpe neemt met onmiddellijke ingang ontslag als gemeenteraadslid

Opmerkelijk nieuws uit de Kortrijkse gemeenteraad: (ex-) CD&V’er Benjamin Vandorpe heeft aan gemeenteraadsvoorzitter Helga Kints laten weten zich terug te trekken. Vandorpe was een van de uitgesproken criticasters van het samenwerkingsverband tussen Team Burgemeester en CD&V.

Vorige week liet hij nog weten het project, met Ruth Vandenberghe in plaats van Van Quickenborne als lijsttrekker, toch genegen te zijn. Maar Vandorpe keert nu toch op zijn stappen terug. Het is in ieder geval een serieuze aderlating voor CD&V. Vandorpe was één van de meer zichtbare gemeenteraadsleden van de CD&V de voorbije legislatuur.

Vandorpe wil voorlopig niet verder reageren.

The post Benjamin Vandorpe neemt met onmiddellijke ingang ontslag als gemeenteraadslid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee vliegtuigen, tien luxewagens en zeventig bedienden: Marokkaanse ‘spookprinses’ Lalla Salma duikt weer op

In Marokko staat ze al jaren bekend als ‘spookprinses’. Maar nu is Lalla Salma (46), de ex-vrouw van koning Mohamed VI (60), opnieuw opgedoken. Ze is op het Griekse eiland Mykonos voor een vakantie met haar twee kinderen. Maar haar aankomst verliep niet geruisloos: de prinses arriveerde met twee vliegtuigen, een immense entourage en een karrenvracht bagage. En voor het

Lees meer »

Bissegem Plage na de zomer toegankelijk: “Unieke ontmoetingsplek langs de Leie”

We zijn gestart aan het zesde grote stadsvernieuwingsproject van de twaalf dat in 2024 opent. Bissegem krijgt er een aantrekkelijke ontmoetingsplaats bij. Langs de Leie komt Bissegem Plage, een uniek stukje natuur om te wandelen, te genieten van de groene omgeving én met plaats voor kinderen om te spelen.
The post Bissegem Plage na de zomer toegankelijk: “Unieke ontmoetingsplek

Lees meer »

‘Koningin van de Kantoren’ over opvolgingsstrijd in familiebedrijf: “Mijn zoon is voor de concurrentie gaan werken, zo meedogenloos is de competitie”

Bij het grote publiek doet haar naam misschien geen belletje rinkelen, maar de leading leady van de vastgoedsector Ingrid Ceusters (70) heeft een levensloop zoals er geen twee zijn. Nu geeft ze de fakkel door. En spreekt ze uitzonderlijk met de pers, óók over de familieruzie die haar gezin uiteenrukte. “Als de ene niet meer met de andere door dezelfde

Lees meer »

Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan”

Het speelbos, tussen Leie en Vlasstraat in Sint-Baafs-Vijve, beschikt dankzij de gemeente en de provincie over nieuwe speelelementen en zitbanken. Ook de bomen zijn intussen flink gegroeid. Hoog tijd dus om het geheel officieel te openen.
The post Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewoners van Polderstraat in Londerzeel meten schade op na valwind: “Ik heb drie zonnepanelen nog steeds niet teruggevonden”

“We waren mosselen aan het eten. En toen werd alles heel donker.” Een valwind heeft dinsdag in Londerzeel lelijk huis gehouden. Verschillende daken zijn vernield en de rondvliegende brokstukken zorgden eveneens voor schade. De inwoners van de Polderstraat in Londerzeel lijken de zwaarste slachtoffers te zijn van het hevige noodweer. “Het lijkt wel alsof ze met een machinepistool tegen mijn

Lees meer »

Bar à Mar is nieuwste van de 11 beachbars in Oostende: “De mensen die naar hier komen willen echt de zee zien”

Er staan deze zomer 11 beachbars op het strand van Oostende, van de Oosteroever tot aan Mariakerke. Naast de ‘oude bekenden’ zoals Q-Beach House en strandbar Lido is er ook een nieuwkomer met Bar à Mar. De nieuwste aanwinst in Oostende ligt tussen het stadscentrum en Mariakerke en is dan ook een ideale ontmoetingsplaats voor gezinnen met kinderen. Uitbaatster Melanie

Lees meer »

Man op grijze scooter berooft stelselmatig automaten; getuigen gezocht om deze plaag te stoppen: “Hij heeft drie koevoeten bij zich!”

Karen Delbaere uit Aarsele slaakt een noodkreet. In acht dagen tijd werden haar automatenshop De Proeverij twee keer geviseerd door een man op een grijze scooter. De man probeert de automaten open te wrikken met een koevoet en waar het lukt gaat hij met de inhoud aan de haal. Voor Karen Delbaere gaat ondertussen al om meerdere honderden euro en

Lees meer »