“België stakingskampioen in Europa”

België blijft stakingskampioen van Europa, zo blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden. Per 1.000 werknemers is er in ons land sprake van 103 stakingsdagen per jaar in de periode 2013-2022.

 

Meer krantenkoppen in België

Firma Seynaeve brengt platina jubilarissen samen in Wielsbeke

André Derudder (94) en Margriet Van Compernolle (92) kennen intussen de weg naar het gemeentehuis van Wielsbeke. Naast goud, diamant en briljant kwamen ze er nu hun platina huwelijksjubileum vieren.
The post Firma Seynaeve brengt platina jubilarissen samen in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mysterieuze moord in Thailand: zes gasten dood aangetroffen in luxehotel in Bangkok, cyanide gevonden in theekopjes

In een luxehotel in een toeristische wijk in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft een mysterieuze moord plaatsgevonden. Het personeel van het Grand Hyatt Erawan trof gisteren zes lichamen aan in een van de suites. Het zou gaan om drie mannen en drie vrouwen. De Thaise politie laat weten dat de slachtoffers wellicht vergiftigd zijn. Zo werd de zeer giftige stof

Lees meer »

Slotenmaker redt duif uit leegstaande winkel in Turnhout: “Desnoods moet de koning mij maar gratie verlenen”

In Turnhout heeft een slotenmaker op eigen initiatief een duif bevrijd vanachter de etalage van een leegstaande winkel. De duif zat er al enkele dagen vast en bezorgde voorbijgangers hadden al stukjes brood door een spleet geduwd. "Ik heb op voorhand de politiediensten gebeld omdat ik volgens de letter van de wet huisvredebreuk ging plegen", zegt slotenmaker Kristof Tauwenberg. Er

Lees meer »

Man wandelt op zijn dooie gemak met hond langs gesloten slagbomen aan overweg in Wervik terwijl trein er stilstaat aan perron

Dinsdag om 11.30 uur waren verschillende wachtende mensen er getuige van hoe een man, met zijn hond, op zijn dooie gemak langs de gesloten slagbomen aan de overweg in de Molenstraat in Wervik wandelde. Op dat moment stond de trein richting Ieper stil aan het perron. De machinist toeterde.
The post Man wandelt op zijn dooie gemak met hond

Lees meer »

LIVE. Melania Trump reageert voor het eerst en noemt dader moordaanslag op haar man “monster” – Explosieven gevonden in wagen schutter

Ex-president Donald Trump is met bloed aan zijn oor van het podium geëvacueerd nadat er schoten werden gelost tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De Republikeinse presidentskandidaat hief vlak na de moordpoging zijn vuist omhoog, toen hij in veiligheid werd gebracht. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »