Bekend restaurant Nele komt komende maanden (eventjes) terug als pop-up in de Bottelarij: “We willen dat nostalgische gevoel terug”

Het bekende familierestaurant Nele in Kortemark sloot eind december vorig jaar na 52 jaar noodgedwongen de deuren, tot spijt van heel wat Kortemarkenaren. Daar lijkt nu even verandering in te komen, want chef Jean-Paul Van Henis komt even terug, zij het dan in een soort pop-upvorm in de Bottelarij.

“Ik ging er als kind al eten met mijn ouders en ken Jean-Paul al mijn hele leven”, vertelt Eveline Decock, directeur van De Bottelarij, het woonzorgcentrum op het Brouwersplein. “Net als zovelen vond ik het zonde dat restaurant Nele ermee moest ophouden. Vandaar rees het idee om Jean-Paul hier nog eens een avond weer achter het fornuis te zetten om één van z’n vele specialiteiten klaar te maken.”

Ideale setting

“We kozen ervoor om op zaterdag 6 juli om 20 uur een eerste Nele-avond te organiseren in het restaurant van ons woonzorgcentrum. Voor 38,50 euro staat er een aperitief, de befaamde scampi Notredame en een dessert op het menu. De bewoners eten die avond al iets vroeger, zodat de tafels mooi gedekt staan tegen dat de gasten toekomen. Reserveren is echter wel de boodschap en we sluiten onze reservaties af op 30 juni.”

“We willen het kleinschalig houden, zodat we echt het nostalgische Nele-gevoel terugkrijgen”

“Het is ook zo dat we geen 100 gasten willen ontvangen, maar we willen het eerder kleinschalig houden, zodat we echt het nostalgische Nele-gevoel terugkrijgen. Jean-Paul was alvast razend enthousiast toen ik het hem voorstelde. Indien het een groot succes is, komt er in juli of augustus nog een vervolg. In september wil de Nele-chef alvast nog eens een avondje zijn beroemde mosselen met Spaanse kruiden serveren in de Bottelarij. Meer daarover zullen we communiceren via onze social media. Samen met Chef Jean-Paul Van Henis roert ook onze Bottelarijchef Amélie Popelier die avonden in de potten om de gasten in de watten te leggen. Uiteindelijk beschikken we hier in ons woonzorgcentrum over een ideale setting en uitrusting om die nostalgische Nele-avonden te organiseren.”

Wie interesse heeft, stort vóór 30 juni het juiste bedrag op rekeningnummer BE10 9531 21699704, met vermelding van het aantal personen.

The post Bekend restaurant Nele komt komende maanden (eventjes) terug als pop-up in de Bottelarij: “We willen dat nostalgische gevoel terug” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Babydog, Babydog!” Niet Trump stal de show op de Republikeinse conventie, wel een 27 kg wegende bulldog

“Babydog, Babydog!” schreeuwde het publiek op de Republikeinse conventie toen de gouverneur van West Virginia, Jim Justice, het podium opkwam zonder zijn hond. En na een korte introductie kreeg het publiek zijn zin en kwam zijn geliefde bulldog tevoorschijn. “Babydog heeft een voorspelling voor jullie”, zei Justice. “We zullen massaal voor Trump kiezen in november.”

Lees meer »

De Vlaamse Waterweg plant baggerwerken en slibruiming in IJzerbekken

Na het zomerbouwverlof starten in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv onderhoudsbaggerwerken en slibruimingswerken in het IJzerbekken. Op de IJzer zelf en het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke worden drempels afgevlakt. Het Lo-kanaal dat de IJzer in Fintele met het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke in Veurne verbindt, wordt terug op diepte gebracht. De werken zullen tot het voorjaar 2025 duren.
The post De Vlaamse

Lees meer »

Willy en Daniëlle vieren gouden huwelijksjubileum

Het echtpaar Willy Constant (geboren in Brugge op 26 juni 1933) en Daniëlle Favorin (geboren in Brugge op 5 maart 1948) uit de Hoefijzerlaan vierde zaterdag het gouden huwelijksjubileum.
The post Willy en Daniëlle vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Designers in Residence Kortrijk kondigt drie geselecteerde designers aan

Designers in Residence Kortrijk viert hun tiende verjaardag. Sinds 2014 ontvangt de organisatie elk jaar drie recent afgestudeerde ontwerpers van over de hele wereld en uit verschillende creatieve disciplines voor een uniek residentieprogramma in Kortrijk. Deze week werd voor hun jubileumeditie de drie geselecteerde designers aangekondigd.
The post Designers in Residence Kortrijk kondigt drie geselecteerde designers aan appeared first

Lees meer »

KIJK. “Wijn ruikt naar paardenstront”: dit is het moment waarna twee vrouwen beslissen uit ‘B&B zoekt lief’ te stappen

Het is ongezien. Twee deelneemsters van ‘B&B zoekt lief’ beslissen samen om uit het programma te stappen. Ze vinden hun ‘gastheer’ Jelmont onuitstaanbaar. Vicky Libert (60) en Ingrid Van Berghen (61) waren verbaasd over de hygiëne in het huis. Ze struikelden over rommel, er lag ‘pakken stof’, sliepen op een luchtmatras en moesten zich wassen onder een koude douche. Maar

Lees meer »