Aziatische beurzen missen Wall Street

06:54 Beleggers in Azië vragen zich af hoe duurzaam de huidige, vooral door technologie aangestuurde beurzenrally is. Wall Street heropent na een feestdag. 

Meer krantenkoppen in België

Op de Mercator met Hans Rabaey, algemeen coördinator Theater aan Zee: “TAZ is onlosmakelijk verbonden met Oostende”

Hans Rabaey (58) is al meer dan 20 jaar actief bij Theater aan Zee. Aanvankelijk achter de schermen, de laatste jaren steeds meer op de voorgrond als algemeen coördinator. Hij zag het festival evolueren en wil een nieuwe zoektocht naar opvallende locaties voor het festival. “Oostende is een pioniersstad en sommige innovaties blijven te veel onder de radar”, zegt de

Lees meer »

Hoe Bouchez tot een halfuur voor de persconferentie nog twijfelde om zélf Waals minister-president te worden

Hij doet het dan toch niet zélf. Georges-Louis Bouchez (MR) zal zijn stadsgenoot Elio Di Rupo (PS) niet opvolgen als Waals minister-president en blijft gewoon partijvoorzitter. Zijn jonge ex-begrotingsminister Adrien Dolimont (35) is de nieuwe uitverkorene. Maar de keuze was verscheurend, gaf hij toe. En bijzonder last minute. Een reconstructie van de laatste uren voor de persconferentie. “Ik heb geen

Lees meer »

Hij verdient nu al meer dan 450.000 euro per jaar én tekende bij Man City: 14-jarig (!) Amerikaans talent jongste debutant ooit in MLS

Tijdens het EK veroverde Lamine Yamal op z’n 17de al de Europese voetbalharten. Wel, het kan nog (een pak) jonger. Afgelopen nacht debuteerde Cavan Sullivan op amper 14-jarige leeftijd in de MLS. De speler van Philadelphia Union, die nu al een riant salaris opstrijkt, is zo uiteraard de jongste ooit in de Amerikaanse competitie. Manchester City heeft hem overigens nú

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Neemt Dimitri Van den Bergh vandaag eerste horde op ‘zijn’ toernooi?

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

Man dood aangetroffen op strand Blankenberge

In Blankenberge is een man van 69 dood aangetroffen op het strand ter hoogte van de Charlierhelling. Strandredders probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de politie gaat het om een natuurlijk overlijden.

Lees meer »

Aantal vliegtuigreizigers verdubbelt komende twintig jaar

De luchtvaartmaatschappijen verwachten dat ze binnen twintig jaar 8,6 miljard passagiers zullen vervoeren op jaarbasis, dubbel zoveel als in 2023. Dat heeft hun koepelorganisatie, IATA, donderdag aangekondigd in de aanloop naar het luchtvaartsalon van Farnborough, in Engeland.

Lees meer »

Beelden tonen hoe mensen in ziekenhuis reageerden toen gewonde Donald Trump aankwam

In het Butler Memorial Hospital in het Amerikaanse Pennsylvania was het alle hens aan dek op zaterdag 13 juli. De gewonde voormalig president Donald Trump werd binnengevoerd nadat hij een moordpoging overleefde tijdens zijn campagne. Rick Foerster, die dat moment toevallig in het ziekenhuis was, filmde het gebeuren. “Oh, hij kan wandelen! Dank je Jezus”, klonk het opgelucht.

Lees meer »