Antwerpse Axabio pioniert met algenkweek in plastic buisjes

01:00 Axabio, een spin-off van het chemiebedrijf Proviron, investeert in een zelf ontwikkelde reactor om uit microalgen antioxidanten te winnen. Die worden gebruikt in de voedings- en schoonheidsindustrie. 

Meer krantenkoppen in België

Brussel ondervraagt chatbotmakers over AI-deal Google en Samsung

Europese toezichthouders proberen uit te zoeken of een samenwerking op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) tussen Google en Samsung rivaliserende AI-bedrijven belemmert op Samsung-smartphones. Dat meldt persbureau Reuters op basis van vragenlijsten die Brussel naar andere chatbotmakers heeft gestuurd.

Lees meer »

DAGBOEK. Dag 2 van de Republikeinse Conventie: “Standpunten blijven onveranderd aan extreemrechtse kant, maar ze kiezen bewust voor een gematigder imago”

Tot nu toe valt de Republikeinse Conventie vooral op door zijn onopvallendheid. Er zijn weinig controversiële gasten of toespraken, en ook geen opvallende uitschuivers. Er wordt vooral laserscherp gefocust op de campagnethema’s: gisteren was dat de economie, vandaag het immigratiebeleid. Het grote doel van deze conventie lijkt te zijn om aan de Amerikaanse kiezer te bewijzen dat de partij een

Lees meer »

Plan voor uitbreiding Duitse snelweg naar tien rijstroken zet kwaad bloed: “Volslagen idioot”

Een voorstel om een groot deel van de snelweg A5 in de buurt van Frankfurt uit te breiden tot tien rijstroken heeft een fel debat ontketend. Critici serveren het plan af als een “gedrocht” dat de milieuvervuiling en geluidsoverlast zal verergeren, terwijl voorstanders beweren dat de uitbreiding net essentieel is om de toekomstige toename van het verkeer in goede banen

Lees meer »

Schietstand in Ruisbroek krijgt vergunning van provincie, gemeentebestuur gaat in beroep: “Te weinig geluiddempende investeringen””

Ondanks protest van buurtbewoners en een negatief advies van de gemeente Puurs-Sint-Amands keurt de provincie Antwerpen toch een omgevingsvergunning goed voor de schietstand aan het Ooievaarsnest in Ruisbroek, vlakbij de A12. De schietstand had sinds eind 2021 geen vergunning meer, onder meer omdat er te veel geluidsoverlast was. Er zijn nu tegemoetkomingen, maar het gemeentebestuur en een actiecomité gaan in

Lees meer »

? Schuldig zonder bewijs? Els Clottemans werd naar sofa verbannen, terwijl Van Doren het bed deelde met Marcel: “Dat maakte haar razend”

Kan iemand schuldig zijn aan moord zonder materiële bewijzen? Dat is de centrale vraag tijdens het proces over de parachutemoord. Op de beklaagdenbank zit Els Clottemans, die elke betrokkenheid ontkent bij de dood van haar vriendin en liefdesrivale Els Van Doren. In de tweede aflevering van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ maak je één van de meeste ophefmakende rechtszaken opnieuw mee

Lees meer »

Aanslag op Trump zorgt voor storm aan complottheorieën op sociale media: “Joe Biden heeft de opdracht gegeven”

“Mensen proberen feiten te verdraaien om hun verschillende agenda’s te dienen”, zegt Megan Squire, een Amerikaanse data-analiste. Zaterdagavond scheerde de kogel maar rakelings langs Trump zijn oor of sociale media ontplofte meteen met wilde speculaties en beschuldigingen over de dader achter de aanslag. Een overzicht van enkele absurde complottheorieën die de ronde doen op verschillende platformen.

Lees meer »

‘Zeiltrip van hun leven’ eindigt in mineur voor John en Chris na aanval door orka’s: “Dit had slecht kunnen aflopen”

De droomreis van John Ostermeyer (66) en zijn echtgenote Chris Simons (63) uit Aartselaar is in mineur geëindigd. Het koppel begon op 5 mei aan een zeiltocht van de haven in Breskens naar de Azoren, een Portugese archipel in de Atlantische Oceaan, en weer terug. Maar afgelopen dinsdagochtend sloeg het noodlot toe. Zo’n 65 kilometer voor de kust van Bretagne

Lees meer »