Anna van der Breggen keert terug in het peloton: ploegleider van Kopecky wordt na drie jaar opnieuw renster bij SD Worx

 

De Nederlandse Anna van der Breggen (34) keert vanaf 1 januari 2025 terug als wielrenner bij SD Worx-Protime, waar ze de voorbije jaren ploegleider was van onder meer Lotte Kopecky. De olympische kampioene en tweevoudige wereldkampioene wordt nu opnieuw ploeggenote van Kopecky en tekende tot eind 2026. “Als ik wil terugkeren als wielrenner, is het nu of nooit”, zegt ze.

 

Meer krantenkoppen in België

400 kinderen op sportkamp met Sportkampen Koekelare vzw

Sportkampen Koekelare vzw organiseert jaarlijks drie sportkampen voor kinderen tussen 5 en 14 jaar. Tijdens de zomervakantie vinden in juli en augustus telkens één week sportkampen plaats, en in de paasvakantie is er een omnisportkamp.
The post 400 kinderen op sportkamp met Sportkampen Koekelare vzw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minou uit Oostenrijk zoekt artistiek gastgezin in de buurt van Kortrijk

Youth for Understanding Vlaanderen vzw (YFU) zoekt een warm gastgezin voor de zeventienjarige Oostenrijkse uitwisselingsstudente Minou. “Studiekosten en zakgeld zijn betaald door haar eigen ouders, jullie zorgen voor bed en eten, aandacht, wegwijs maken in hoe wij leven en Nederlands leren”, zegt Ilse Van de Velde, acting national director.
The post Minou uit Oostenrijk zoekt artistiek gastgezin in de

Lees meer »

“Moed en hoop houden mij recht”: West-Vlaamse verpleegkundige Katrien (33) gaat straks weer levens redden in Gaza

Terwijl wij massaal een ticket naar de zon boekten, trekt Katrien Claeys straks naar… Gaza. De West-Vlaamse was er eerder al aan de slag als medisch teamleider bij Artsen Zonder Grenzen en keert in augustus terug naar het oorlogsgebied. “Omdat humanitaire hulp er onmisbaar blijft. Het werk dat we er verrichten, is enorm betekenisvol.”
The post “Moed en hoop

Lees meer »

Directeur-generaal Rassemblement National neemt ontslag na ontgoochelende verkiezingsuitslag

In Frankrijk heeft Gilles Pennelle, de directeur-generaal van de uiterst rechtse partij Rassemblement National (RN), ontslag genomen. Pennelle was de architect van het ‘plan Matignon’, de strategie waarmee het RN hoopte de grootste partij te worden bij de Franse parlementsverkiezingen. Intussen is er ook een onderzoek geopend naar mogelijke fraude tijdens de campagne van RN-boegbeeld Marine Le Pen voor de

Lees meer »

Vlasblommekaarters vieren hun kampioenen

Inwoners van de wijk Kalberg kunnen nog altijd een frisse pint halen in volkscafé de Vlasblomme. Daar is ook een bloeiende kaartersclub gevestigd die gerund wordt door Marijke Couvreur.
The post Vlasblommekaarters vieren hun kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikacorrespondente Greet De Keyser over gevolgen voor Trumps campagne: “Hij gaat moordaanslag gebruiken om er sterker uit te komen”

In Milwaukee gaat vandaag de Republikeinse conventie van start en die zal volledig in het teken staan van de moordaanslag op hun presidentskandidaat Donald Trump. Onze correspondente Greet De Keyser, die alles ter plekke volgt, ziet nu een extra verenigd Republikeins front. Hoe zal de aanval de verdere campagne van Trump beïnvloeden? En is dit nu al de genadeslag voor

Lees meer »

Ruzie over nalatenschap drijft familie Blokker uit elkaar: wie krijgt zeggenschap over fortuin van 1 miljard?

Zijn zakelijk imperium ligt al even in duigen, maar nu wankelt ook de familie van Blokker-oprichter Jaap Blokker. Zijn 77-jarige weduwe daagt de twee zoons voor de rechter. Inzet: de zeggenschap over het fortuin van ruim 1 miljard dat Blokker naliet. Hoe kon een hechte familie na de dood van de pater familias in zo’n bittere ruzie vervallen? “Niemand zit

Lees meer »

Slapend rijk worden met de verhuur van je Spaanse vakantiehuis: “Absurde nieuwe regels maken het steeds moeilijker”

Spanje stelt paal en perk aan de toeristische verhuur door particulieren, en dat heeft ook gevolgen voor de ruim 30.000 Belgen die hun Spaanse casa verhuren. Jouw tweede verblijf aan de costa’s verhuren via Airbnb of Booking.com is lang niet altijd de vetpot die soms wordt beloofd, waarschuwt Spaans vastgoedexperte Marleen De Vijt. “Deze soms absurde nieuwe regels maken dat

Lees meer »

Amos (28) en Hilde (55) krijgen nieuwe, persoonlijke behandeling voor long covid: “Mijn situatie is weer leefbaar”

"Mijn leven is op een jaar tijd veranderd van een overlevingsmodus naar een leefbare situatie". Dat zegt Hilde (55), een van de patiënten met long covid die de voorbije maanden meewerkten aan een studie van het UZ Brussel. Die onderzocht het effect van een persoonlijke aanpak op vlak van voeding en beweging bij patiënten. De studie is nog niet gepubliceerd,

Lees meer »

Russische theatermakers veroordeeld wegens “rechtvaardigen van terrorisme”, voor stuk dat bekroond werd met belangrijkste theaterprijs

In Rusland zijn een theaterregisseur en een toneelschrijver elk tot 6 jaar cel veroordeeld wegens "rechtvaardiging van terrorisme". De 2 vrouwen hadden een theaterstuk gemaakt over een Russische vrouw die naar Syrië reist en met een IS-strijder trouwt. Medestanders van een van de veroordeelden vermoeden dat haar anti-oorlogsstandpunten de echte reden waren om haar te vervolgen.

Lees meer »