Acht miljoen mensen moesten in 2023 hun huis verlaten door overstromingen of droogte

In 2023 hebben 8 miljoen mensen hun huis verlaten door toenemende overstromingen of grote droogte. Het gaat om meer dan twee keer zoveel mensen als in 2013, zo meldt Oxfam donderdag.

 

Meer krantenkoppen in België

BEKIJK – Wild everzwijn gespot in Heindonk, ver van normale leefgebieden, Agentschap Natuur en Bos: “Het zal dus moeten afgeschoten worden”

Aan de Hamerdijk in Heindonk heeft een bewoner een wild everzwijn gespot. Dat is heel uitzonderlijk. In de provincie Antwerpen komen die vooral voor in de Kempen. Ook het Agentschap Natuur en Bos kon het dier spotten op een wildcamera in de regio. "Maar we willen niet dat de everzwijnenpopulatie daar uitbreidt en het is dus de bedoeling dat het

Lees meer »

50.000 dollar én een gooi naar de titel later dit jaar: Shirzad Qadrian wint hoofdkamp van Cage Warriors 174 na intens gevecht

In Londen vond zaterdagavond het Cage Warriors 174-evenement plaats. Onder andere ex-wereldkampioen Vucenic en Qadrian mochten de octagon betreden. Die laatste trad aan in dé kamp van de avond en won van de Zweed Lööf. Daardoor mag de Brit zich opmaken voor een titelgevecht tegen Gittens later dit jaar. Een overzicht van de gevechten.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Brussel en Kiev ondertekenen samenwerkingsakkoord voor Belgisch herstelprogramma voor Oekraïne

België en Oekraïne ondertekenen vandaag een samenwerkingsakkoord dat de officiële start van het Belgische herstelprogramma voor Oekraïne inluidt. Op vraag van Oekraïne focust het programma vooral op de heropbouw van kritieke infrastructuur en de bouw van schuilkelders in scholen in de regio’s rond Tsjernihiv en Kiev. De eerste schijf van 20 miljoen euro gaat naar het herstel van energievoorzieningen in

Lees meer »

“Het is hoog tijd dat politici erin slagen om de Walen weer trots te maken”

Dat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zijn handen vrijhoudt voor de federale regeringsonderhandelingen is voor de andere partners niet meteen goed nieuws. Voor formateur Bart De Wever zou het makkelijker werken zijn met minder aandacht van Bouchez. Ooit heeft De Wever gezegd dat hij Bouchez voor 100 procent vertrouwde om regeringsonderhandelingen te doen mislukken. Maar dat is vele zomers geleden. Wallonië is

Lees meer »

Weduwe van populaire Harelbeekse burgemeester Marc Bourry overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Dina Mestdag op 91-jarige leeftijd overleden. Zij was de weduwe van de destijds immens populaire Harelbeekse SP-burgemeester en ook volksvertegenwoordiger Marc Bourry, die in 1984 plots gestorven is door een hartstilstand. Zij was toen slechts 50 jaar oud.
The post Weduwe van populaire Harelbeekse burgemeester Marc Bourry overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Els’ huis stortte 14 jaar geleden deels in, zus Karin zamelt nu geld in voor nieuwe woonst: “Ik betaal nog steeds voor een huis dat ik niet heb”

In 2010 stortte de achterbouw van het huis van Els De Craecker (48) in Steendorp deels in door graafwerken bij de buren. Pas veertien jaar later is het proces achter de rug en krijgt ze 71.000 euro uitbetaald. “Onvoldoende voor een nieuw huis, en ik betaal nog steeds af voor het huis dat ik niet meer heb”, vertelt Els. Zus

Lees meer »

Internationale topacts tijdens Boulevard

Het straattheaterfestival Boulevard, al bijna 40 jaar een geliefd zomerevenement, brengt ook deze zomer weer internationaal straattheater van hoog niveau naar De Haan en Wenduine.
The post Internationale topacts tijdens Boulevard appeared first on KW.be.

Lees meer »