55 bewoners Antwerps woonzorgcentrum geëvacueerd na vals alarm over gaslek

In Antwerpen zijn 55 bewoners van Woonzorgcentrum Lozanahof tijdelijk geëvacueerd na een melding van een gaslek. "Het lijkt een fout van de alarmcentrale, maar we nemen geen risico. Onze brandweerlui en Fluvius hebben het gebouw en de leidingen gecontroleerd," zegt Marie De Clercq van de Antwerpse brandweer. 

Meer krantenkoppen in België

Cercle Brugge begint Europees voetbal bij het Schotse Kilmarnock: “Er gaan zelfs supporters van Anderlecht en Club mee”

Met de eigen wagen, een bus, de trein of het vliegtuig: zo maken duizend supporters van Cercle Brugge op donderdag 25 juli de verplaatsing naar Schotland, want dan neemt groen-zwart het op tegen Kilmarnock FC in de heenwedstrijd van de tweede kwalificatieronde van de Europa League. Onder hen ook Frederik Boi en Geert Leys.
The post Cercle Brugge begint

Lees meer »

Simon en Alex vieren hun diamanten jubileum

Simone Ginneberge (82) en Alex Dhaenens (83) straalden toen zij zaterdagvoormiddag samen met hun familie ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum door schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn in het Maldegems gemeentehuis werden ontvangen.
The post Simon en Alex vieren hun diamanten jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jaar voorwaardelijke celstraf voor partnergeweld: “Maar ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten, toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld, en kreeg een volledig voorwaardelijke celstraf van één jaar. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.

Lees meer »

Oplossing in zicht voor ISVAG: huidige afvalverbrandingsoven in Wilrijk sluit over 10 jaar en moet worden vervangen door modern exemplaar

De afvalverwerkingsinstallatie van intercommunale ISVAG in Wilrijk moet ten laatste over 10 jaar sluiten. Tegen dan moet er ook een nieuwe, moderne installatie afgewerkt zijn op een locatie die nog moet gezocht worden. Dat zijn een aantal betrokken partijen overeengekomen. In de ISVAG-installatie wordt het restafval verwerkt van ruim 1 miljoen inwoners van 30 gemeenten.

Lees meer »

“Slecht aangesloten fornuis kan Vanden Borre duur komen te staan”: winkelketen moet zich in rechtbank verantwoorden na gasexplosie

Elektrowinkelketen Vanden Borre moet zich voor de rechter verantwoorden voor een gasontploffing op oudjaarsdag 2021 in Turnhout. Daarbij kwamen vier mensen om. De oorzaak voor de explosie ligt bij een slecht geïnstalleerd gasfornuis dat gekocht was bij Vanden Borre. Omdat de installateur niet over de juiste kwalificaties beschikte, kan de keten mee verantwoordelijk worden gesteld. “Eén verkeerde dop had catastrofale

Lees meer »

Ieperling Marvin Odent mag naar de Paralympische Spelen

Marvin Odent (41) uit Hollebeke is door het Belgian Paralympic Committee geselecteerd voor de Paralympische Spelen, van 28 augustus tot en met 8 september in Parijs. De Ieperling doet aan handbiken en is lid van de club Spirit Of Handcycling uit De Panne.
The post Ieperling Marvin Odent mag naar de Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Argentinië wint opnieuw finale Copa América

Argentinië heeft zich maandag net na middernacht (plaatselijke tijd) tot de eindwinnaar gekroond van de 48e editie van de Copa América in de Verenigde Staten. Lautaro Martínez scoorde voor La Albiceleste pas diep in de verlengingen de enige goal in de finale.

Lees meer »

Noël en Anna varen in een briljanten huwelijksbootje

Noël Vantomme en Anna Claeys uit de Ouderdomseweg vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Schepen Ives Goudeseune bracht hen een bezoek om hen te feliciteren met dit jubileum.
The post Noël en Anna varen in een briljanten huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brenda is nu voor altijd bij Dylan, maar hij vergaat het de andere acteurs uit ‘Beverly Hills, 90210’?

“Na vele jaren vechten verloor ze haar strijd tegen kanker.” Het nieuws dat Shannen Doherty overleden is sloeg in als een bom, en dan vooral bij haar ‘Beverly Hills, 90210′-collega’s. “Ze was een kracht van de natuur, en ik zal haar missen”, aldus Jason Priestley. Maar hoe is het de rest van de cast inmiddels vergaan? Van een plotselinge beroerte

Lees meer »

Horecazaken en handelaars in Heule krijgen gratis speelgoed van stad Kortrijk 

In Heule kun je in verschillende horecazaken en handelaars gratis speelgoed ontlenen. Kinderen kunnen er spelen met zomerski’s, een gezelschapsspel op groot formaat of fietsjes, terwijl hun ouders een terrasje doen. Een vaste speeltuin is moeilijk te installeren in de Kortrijkse deelgemeente omdat de Heuleplaats voor veel evenementen wordt gebruikt, zoals Heule Congé of de Tinekesfeesten.

Lees meer »