Zwitsers museum verkoopt schilderij van Monet aan nazaten van door nazi’s vervolgde Joden

Het Kunsthaus in Zürich, een van de meest gerenommeerde Zwitserse musea, heeft woensdag de verkoop aangekondigd van een werk van Claude Monet aan de nazaten van een Joodse familie die tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi’s werden vervolgd.

 

Meer krantenkoppen in België

EH Messiaen mag zo’n 180 tractors wijden

Tijdens de tractorwijding in Heestert mocht priester Marc Messiaen zo’n 180 voertuigen wijden. Het merendeel waren tractors, maar ook andere landbouwmachines en vrachtwagens kwamen aan de priester voorbij. Na de wijding werd nog een rondrit verreden om te eindigen op een landbouwbedrijf op de Keiberg. De organisatoren, KLJ Heestert en de Groene Kring, waren heel
The post EH Messiaen

Lees meer »

“Over 14 uur lig ik onder het mes”: Van Gerwen heeft na bloedstollende ontknoping even andere dingen aan z’n hoofd

De World Matchplay kent zijn kampioen: Luke Humphries. De wereldkampioen trok in een spannende finale tegen Michael van Gerwen aan het langste eind. Het is zijn allereerste Phil Taylor-trofee, het maakt hem 200.000 pond (168.000 euro) rijker. Van Gerwen kan er wel mee leven, zeker omdat hij nu even andere dingen aan z’n hoofd heeft. “Over 14 uur ga ik

Lees meer »

Snelle, maar gevaarlijke fatbike ook bij ons steeds populairder: “In minder dan 20 seconden drijf je de snelheid op tot 50 per uur”

In Nederland spreken ze al van een ‘plaag’. Maar ook bij ons duikt de stoere elektrische fatbike almaar meer op in het straatbeeld. Wat maakt de coole fiets met dikke banden die er als een brommer uitziet bij de jeugd écht zo populair, en gevaarlijk? En moeten we ons, na de e-step, ook over de fatbike in Vlaanderen zorgen maken?

Lees meer »

Cercle Brugge treft Noorse Molde of Deense Silkeborg bij kwalificatie voor derde voorronde van Europa League

Cercle Brugge ontmoet in een mogelijke derde voorronde van de Europa League de winnaar van het duel tussen het Noorse Molde en het Deense Silkeborg. Dat is het resultaat van de loting van maandag in het Zwitserse Nyon. Cercle moet zich wel nog plaatsen voor die derde voorronde. Het treft de komende weken het Schotse Kilmarnock in de tweede voorronde

Lees meer »

Vanaf vrijdagavond kan je weer met wagen door Harelbekestraat in Kuurne: “Dit is een opluchting”

Op donderdagmiddag 18 juli werd de Harelbeeksestraat in Kuurne opnieuw geasfalteerd. Vanaf vrijdagavond kunnen auto’s er opnieuw door rijden, al blijft het stuk van de straat wel nog een werf tot oktober. De werken duurden in totaal al bijna zestien maanden en nu is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor de buurtbewoners. “Dankzij de werken zijn

Lees meer »

Amerikaanse neuroloog behandelt patiënten met nieuw alzheimermedicijn: Europa wacht op groen licht

Een revolutionair alzheimermedicijn, lecanemab, biedt hoop maar roept ook vragen op. In de VS wordt het al toegediend, straks misschien ook in Europa. Wie komt er al dan niet in aanmerking? Hoe ziet de behandeling eruit? En wat zijn de bijwerkingen? De Amerikaanse neuroloog Gil Rabinovici dient het medicijn al toe: “De bijwerkingen klinken eng, maar zijn zelden ernstig.”

Lees meer »