Zeker 550 pelgrims komen om door de hitte tijdens tocht naar Mekka

Bij de jaarlijkse hadj in de Saoedische stad Mekka zijn zeker 550 pelgrims omgekomen. De temperatuur loopt er op tot meer dan 50 graden. De overheid roept de gelovigen op zich voldoende tegen de zon te beschermen.

 

Meer krantenkoppen in België

Etsatelier voor UiTPAS-houders tijdens expo ‘Oostende, Ensors denkbeeldige paradijs’

Naar aanleiding van de lopende expo ‘Oostende, Ensors denkbeeldige paradijs’ in de Venetiaanse Gaanderijen demonstreren Roland De Winter, Pieter Denuwelaere en Herman Van Snick, drie professionele grafici, tijdens een aantal sessies hoe destijds de etsen van de meester van de maskers gedrukt werden.
The post Etsatelier voor UiTPAS-houders tijdens expo ‘Oostende, Ensors denkbeeldige paradijs’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pascal Samijn – afkomstig uit Waregem – toont gebarentaal tijdens de song ‘Arrivederci’ van Sam Gooris op het podium van ‘Tien-om-te-Zien’

Voor muziekfanaat Pascal Samijn uit Aalter, geboren in Waregem, ging een droom in vervulling. Terwijl Sam Gooris zijn recentste song ‘Arrivederci’ zingt, staat Pascal op het podium en toont hij gebarentaal op het imposante podium van ‘Tien-om-te-zien’ in Wesende.
The post Pascal Samijn – afkomstig uit Waregem – toont gebarentaal tijdens de song ‘Arrivederci’ van Sam Gooris op het

Lees meer »

“Zowel taalvaardigheid als algemene ontwikkeling worden bevorderd”: Deerlijk organiseert opnieuw een zomerschool

De gemeente Deerlijk organiseert van maandag 19 augustus tot vrijdag 30 augustus opnieuw een zomerschool. “We dienden hiervoor een subsidieaanvraag in en we krijgen 7.050 euro”, verduidelijkt schepen Louis Vanderbeken (CD&V Deerlijk).
The post “Zowel taalvaardigheid als algemene ontwikkeling worden bevorderd”: Deerlijk organiseert opnieuw een zomerschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man in de VS ziet hoe Donald Trump voor een zachter imago kiest: “Sprekers leken eropuit om Trump menselijker te laten overkomen”

Op de Republikeinse Conventie zagen we een verrassend nieuwe versie van Donald Trump. Rustiger, minder cassant en aanvallend qua toon – al blijft de inhoud van zijn retoriek ongewijzigd. Dat was niet toevallig; na de recente moordpoging leek Trump bewust te kiezen voor een zachter imago. Trump’s allergrootste talent is echter het bespelen van de media – dus is het

Lees meer »

Internationale topacts tijdens Boulevard

Het straattheaterfestival Boulevard, al bijna 40 jaar een geliefd zomerevenement, brengt ook deze zomer weer internationaal straattheater van hoog niveau naar De Haan en Wenduine.
The post Internationale topacts tijdens Boulevard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkiezingen en samenwerking centraal in 21 juli-toespraak van koning Filip: “Nood aan verbindend project dat hart van de mensen raakt”

Koning Filip blikt in zijn traditionele toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag terug op de verkiezingen van 9 juni. Die verkiezingsuitslag laat ruimte voor toenadering tussen de verschillende politieke partijen en regio’s, zegt hij daarover. Ook de "noodzakelijke hervormingen" en het belang van de Europese Unie komen aan bod. "De komende 5 jaar zijn beslissend voor Europa en ons

Lees meer »

Geen danscarrière, maar wel beautysalon voor Lou

Ooit had ze de droom om een professioneel danseres te worden, tot blessures haar droom uiteen deden spatten. Nu heeft Lou Vanoutryve (19) een nieuwe droom: haar eigen schoonheidsinstituut. Die opende ze onlangs op het Petrus- en Paulusplein met Loua Beauty & Welness.
The post Geen danscarrière, maar wel beautysalon voor Lou appeared first on KW.be.

Lees meer »