West-Vlaams productiehuis Geronimo bundelt krachten met Nederland en maakt ‘Bestemming X’ voor Duitsland

Productiehuis Geronimo, dat opgericht werd door Emanuel Vanderjeugd en Jasper Moeyaert, slaat zijn vleugels uit over de grenzen heen. Met de start van een internationaal productiehuis maken ze straks ook samen met Nederland een Duitse versie van paradepaardje ‘Bestemming X’.

Productiehuis Geronimo is op een paar jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in ons televisielandschap. Met programma’s als Helden van hier, Blind Gesprongen en Sergio over de grens hebben ze enkele kleppers op hun CV staan, al is de bekendste titel wellicht Onder Vuur, waarvan het derde seizoen momenteel te zien is op Streamz.

Internationaal gooiden ze ook hoge ogen met Bestemming X, een spelprogramma dat vorig jaar liep op VTM. Dat werd gewonnen door Gino uit De Haan, en ook het programma zelf viel in de prijzen. In Londen wonnen ze immers een prestigieuze Gouden Roos.

X LINE

Op internationaal vlak was er veel interesse voor het programma, en dat zorgt er nu ook voor dat productiehuis Geronimo de krachten bundelt met het Amsterdamse productiehuis Villians. Samen beginnen ze een nieuw bedrijf, X LINE, dat zich enkel focust op het uitrollen van unieke Vlaamse producties naar andere landen toe. Concreet gaan ze deze zomer een Duitstalige versie maken van ‘Bestemming X’ voor de zender PROSIEBEN. Het is de bedoeling dat ze ook voor andere landen hun diensten aanbieden in de vorm van productionele, logistieke en creatieve ondersteuning.

The post West-Vlaams productiehuis Geronimo bundelt krachten met Nederland en maakt ‘Bestemming X’ voor Duitsland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Had lokale agent aanslag kunnen voorkomen? “Hij klom dak op waar schutter lag, maar trok zich terug toen dader geweer op hem richtte”

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De Amerikaanse oud-president raakte gewond aan het rechteroor nadat er schoten werden gelost tijdens een campagnerally in Pennsylvania. Hij hief zijn vuist omhoog toen hij in veiligheid werd gebracht en riep de aanwezigen op om te “vechten”. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart

Lees meer »

Dit wordt Rock Herk 2024: 25.000 feestvierders voor de 40e verjaardag met taart en optredens van Goose en Brutus 

Vandaag en morgen wordt er in Herk-de-Stad volop feest gevierd met Rock Herk op de Sportterreinen Harlaz-Olmenhof. Het festival mag dit jaar 40 kaarsjes uitblazen en het belooft een groot feest te worden met optredens van onder meer BLUAI, Glints en Whispering Sons. "We gaan er een groot feestje van maken met ook een verjaardagstaart", zegt coördinator Maarten Ruelens.

Lees meer »

Waarom kroonprinses Elisabeth dé populairste royal is (en daar niets speciaals voor hoeft te doen)

Kroonprinses Elisabeth (22) scoort in De Grote Peiling over het koningshuis van HLN, VTM NIEUWS en RTL beter dan haar ouders koning Filip (64) en koningin Mathilde (51). En toch was ze het afgelopen jaar amper actief in het familiebedrijf. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter verklaart waarom Elisabeth de meest geliefde royal is, zonder dat ze daarvoor veel inspanning hoeft te

Lees meer »

Frituur in Wilrijk moet tijdelijk sluiten na explosie

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft beslist om een frituur in Wilrijk tijdelijk te laten sluiten. Na een explosie, mogelijk gelinkt aan het drugsmilieu, stelde de politie aanzienlijke schade vast aan het pand. Omdat het risico bestaat dat de frituur in de toekomst nog eens geviseerd wordt, gaat die voor minstens een maand toe.

Lees meer »