Wesley (45) staat voor eerst oog in oog met man die hem opzettelijk overhoop reed: “Het draaide om een vrouwenkwestie, maar ik was het verkeerde slachtoffer”

“Mijn leven staat stil. Ik ben bang om ’s avonds nog buiten te wandelen.” Ruim 8 maanden nadat hij op de Kuurnse Ezelsfeesten met opzet overhoop is gereden, blijft Wesley Ketels (45) uit Kuurne het moeilijk hebben om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen. Vandaag startte in Kortrijk het proces tegen zijn aanrijder en een kompaan. Ze riskeren tot 40 maanden cel. “Een lachertje”, vond advocaat Filip De Reuse.

Op maandag 2 oktober 2023 stond Wesley Ketels op de Markt in Kuurne aan te schuiven aan een hamburgerkraam. Het was kermis in de gemeente en heel wat volk op de been. De sfeer was goed, tot plots een wagen in de verkeersvrije zone arriveerde, twee mannen met een wapenstok en ijzeren staaf uitstapten en in het rond begonnen te zwaaien. De menigte maande hen aan tot kalmte, waarop Djordy V. (27) en Clarens D. (31) uit Kuurne opnieuw in de wagen stapten. V. nam plaats achter het stuur, reed achteruit en gaf daarna vol gas. “Ik hoorde mijn vriend nog net ‘Ketels, spring weg!’ roepen”, vertelt Wesley. Seconden later vloog ik via de motorkap van de wagen in de lucht en kwam met een harde smak op de grond, op mijn hoofd terecht. Ik moet even het bewustzijn verloren hebben want herinner me niet alles meer.”

Wesley liep een gebroken staartbeen, een whiplash en een gapende wonde aan het hoofd op. Het begin van een ellende die nu al ruim 8 maanden duurt. “Ik was net uit een financiële put aan het klimmen maar kan nu al maandenlang niet meer werken”, schetst hij de gevolgen. “Maandelijks verlies ik wel 1.000 euro. Ik werkte in de bouw maar dat zal in de toekomst niet meer mogelijk zijn. Ik ben enorm vergeetachtig geworden. Ik moest in die periode op zoek naar een nieuwe woning maar dat lukte niet. Daardoor ben ik nu in een doorgangswoning van het OCMW terecht gekomen. Mijn leven staat momenteel stil en veel hulp van instellingen krijg ik niet. Ook mijn kinderen van 10 en 13 jaar zijn daardoor slachtoffer. Weet je dat door het incident mijn autoverzekering me zelfs heeft laten vallen. Omdat ik een te groot risico ben. Op korte tijd had ik inderdaad enkele kleinere ongevalletjes, maar nu ben ik zelf omver gereden. En te weten dat ik gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Ik was niet het doelwit van de raid van Djordy V. Alles draaide blijkbaar rond een liefdesaffaire. Het was een andere man die V. moest hebben. Het is een mirakel dat enkel ik het slachtoffer ben geworden. Evengoed reed hij nog tal van andere aanwezigen of kinderen aan. Wat bezielde hem in godsnaam?”

Oorlogspad

Zowel chauffeur Djordy V. als passagier Clarens D. stonden vandaag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk terecht. V. riskeert voor poging moord 40 maanden celstraf. De openbare aanklager vond een streng signaal noodzakelijk. “Ze waren op oorlogspad”, vond de procureur. “Is dat een streng signaal, 40 maanden celstraf?”, vroeg Wesleys advocaat Filip De Reuse zich af. “Er ontbreekt nog net een bos bloemen.”

Djordy V. boog voor de rechtbank het hoofd. “Hij was verslaafd aan alcohol en drugs en dat moet stoppen”, aldus zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Een uitdagend sms’je was voldoende om zijn zieke brein te doen ontploffen. Ik denk niet dat hij de bedoeling had iemand aan te rijden of iemand te doden. Hij dacht dat iedereen wel zou wegspringen. Maar niettemin is de poging moord bewezen. Een lange celstraf is echter niet de oplossing, wel een strenge begeleiding om van de drank en drugs af te geraken en te blijven.”

Schadevergoeding

Zijn kompaan Clarens D. moest zich verantwoorden voor verboden wapendracht, het vernielen van een auto en een voordeur van de liefdesrivaal van V. en slagen met de wapenstok. Ook hij kampt met een drugsprobleem en vroeg de rechter een straf met probatievoorwaarden. “Ik zou heel graag residentieel opgenomen worden. Het is nodig”, klonk het. “Ik heb spijt van wat er die avond is gebeurd. Het was niet de bedoeling op iemand in te rijden. Ik was onder invloed, er was daar veel commotie…”, besloot Djordy V. Bij zijn eerste verhoor verklaarde Clarens D. wel dat “het de bedoeling was Bert (de liefdesrivaal van V., nvdr) omver te rijden.” V. bedreigde vanuit de gevangenis ook nog telefonisch die liefdesrivaal.

“Ik hoop dat gerechtigheid geschied en ik opnieuw verder kan met mijn leven”, aldus Wesley Ketels. “Al besef ik wel dat ik na de uitspraak niet meteen de toegekende schadevergoeding in mijn handen zal hebben. Gelukkig kan ik op veel steun van Kelly Beyls en Wesley Kruyt rekenen. Ik weet niet hoe ik anders tot op vandaag het hoofd boven water zou hebben kunnen houden.” Vonnis op 25 juni. (LSi)

The post Wesley (45) staat voor eerst oog in oog met man die hem opzettelijk overhoop reed: “Het draaide om een vrouwenkwestie, maar ik was het verkeerde slachtoffer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze werd aan haar lot overgelaten”: jonge vrouw die herstelt van botkanker moet krukken afgeven bij concert Taylor Swift

Een jonge vrouw, die net meerdere operaties achter de rug had, wilde het concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam bijwonen. Maar ze moest haar krukken afgeven bij de beveiliging, anders werd haar de toegang ontzegd. De ArenA heeft inmiddels wel excuses aangeboden. “Onze standaardprocedures zijn niet gevolgd”, klinkt het.

Lees meer »

Russische kruisraket treft kinderziekenhuis, op vooravond NAVO-top: “Zo’n zware aanval is geen toeval”

Rusland heeft massale raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. In Kiev sloeg een raket in op een kinderziekenhuis. De burgemeester van Kiev spreekt van de zwaarste aanval op zijn stad sinds het begin van de oorlog. Er vielen zeker 36 doden. De aanvallen komen op de vooravond van de NAVO-top in Washington, en dat is geen toeval, zegt oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

“Ooit zal ik mijn portie ellende wel krijgen”: Linda de Mol voorspelde al dat ze heel wat tegenslagen op haar pad zou vinden

Bij onze noorderburen staat Linda de Mol al decennialang bekend als onaantastbare televisiekoningin. Maar terwijl ze op professioneel vlak de successen aan elkaar reeg, was het leven privé niet bepaald mild voor haar. Nu ze haar zestigste verjaardag viert, blikt Story NL terug op de tegenslagen die Linda de voorbije jaren tegenkwam. Van verschillende liefdesbreuken over overspel tot die afperszaak.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. “Hij maakt ons land ten schande”: mevrouw Morata woest op Spaanse kwaliteitskrant die haar man grond in boort

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Pfizer werkt aan concurrent voor Ozempic in pilvorm

Pfizer werpt zich op de miljardenmarkt van nieuwe generatie afslankmiddelen zoals Ozempic. De farmareus werkt aan een gelijkaardig middel in pilvorm. Het medicijn is nog in de ontwikkelingsfase. De eerste resultaten van een nieuwe studie zien er goed uit, meldt Pfizer donderdag.

Lees meer »

Brandweer Nieuwpoort viert 115-jarig bestaan met heuse veiligheidsdag: “Kom samen duiken in een duiktank”

De brandweer van Nieuwpoort viert dit jaar haar 115-jarig bestaan en wil dat niet zomaar laten passeren. Op zaterdag 10 augustus wordt een echte veiligheidsdag georganiseerd met tal van demonstraties en optreden, vergezeld van een zomerbar en foodtrucks. Wie wil, kan zelfs met een brandweerduiker een sprong wagen in de duiktank.
The post Brandweer Nieuwpoort viert 115-jarig bestaan met

Lees meer »

KIJK. Karen Damen zal allereerste keer ‘Sneeuwwitje’ spelen niet snel vergeten: “Gelukkig heb ik al mijn tanden nog”

“Spuit die fillers er maar in, ik ben de botoxkoningin”: Karen Damen (49) zette afgelopen weekend meteen de toon tijdens haar ‘Sneeuwwitje’-première. Getransformeerd tot ‘een duistere, boze koningin’ vergat het publiek twee uur lang dat ze ooit dat vrolijke K3’tje gehuld in kleurrijke regenboogjurken was. Van protagonist naar antagonist: de switch kon niet groter zijn, maar ze bevalt. “Ik heb

Lees meer »