Waarom het extreem warm is in Griekenland en natter dan ooit in België

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Zwaantjes Roller Club maakt zich op voor EK Inline Skating: “Het is echt fenomenaal wat ze nu op skeelers kunnen brengen”

Er zijn deze maand twee grote evenementen voor de Zwaantjes Roller Club in Zandvoorde (ZRC): dit weekend de 56ste editie van de Flanders Grand Prix inline-speedskating en een week later, van 18 tot 25 juli, het Europees kampioenschap. “Het is niet ons eerste EK. We zijn in 1979 gestart met een EK en zijn stap voor stap gegroeid. We weten

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Tesla stelt voorstelling robottaxi uit

De Amerikaanse bouwer van elektrische wagens Tesla stelt de voorstelling van zijn langverwachte robottaxi uit. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van bronnen met kennis van zaken.

Lees meer »

Pros Slachmuylders overleden: de districtsburgemeester die geen homo’s wilde huwen, zat in een Filipijnse cel voor ‘kindermisbruik’

In een ziekenhuis in de Filipijnse stad Tagbilaran op het eiland Bohol is Pros Slachmuylders overleden. Dat bevestigt zijn familie aan onze redactie. De voormalige districtsburgemeester van Berchem zat sinds begin juli opnieuw in de gevangenis op beschuldiging van kindermisbruik, een aanklacht die hij al acht jaar met klem ontkent. Slachmuylders werd 84.

Lees meer »

“Zet hen op de zwarte lijst”: Nederlandse media spuwen gal richting “bloedirritante” arbitrage na discutabele penaltyfout

Engeland feest, danst, zingt. Want ze staan in de finale van het EK. Maar één fase gaat zowel in Nederlandse als Engelse wel heel vaak over de tongen: de penalty die Engeland kreeg nadat Dumfries te laat kwam op Kane. De Nederlandse analisten en media schuwen de zware woorden niet, maar ook in Engeland zelf vinden ze het “een absolute

Lees meer »

Deel van luchthaven Charleroi ontruimd na vondst verdacht pakket

Een deel van de luchthaven van Charleroi is ontruimd nadat er een verdacht pakket werd gevonden in de ruimte waar de bagage gesorteerd wordt. Dat meldt RTBF. Reizigers verzamelen op de parking van de luchthaven. De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen, DOVO, is ter plaatse.

Lees meer »

“Nu kan ik mijn verjaardag op het EK vieren!”: Lamine Yamal (16) schiet als jongste doelpuntenmaker ooit Spanjaarden richting finale

16 jaar, 11 maanden en 27 dagen. Binnen vier dagen wordt Lamine Yamal zeventien, maar het beste verjaardagscadeau heeft hij zichzelf al bezorgd. Op weergaloze wijze kroonde het Spaanse wonderkind zich tegen Frankrijk tot jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. “En nu is het belangrijkste de titel,” klinkt het bij een ambitieuze Yamal.

Lees meer »

Boerderij brandt uit na blikseminslag in Lippelo – Rukwind blaast toren van kerk in Heffen bij Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Nieuwe adjunct-directeur voor het VTI

Nele Vanderhaegen (32) uit de Klyseweg in Lichtervelde is de nieuwe, enthousiaste adjunct-directeur van het Torhoutse VTI. Ze kijkt ernaar uit om team te vormen met directeur Stijn Debruyne (45), die in de Doornstraat in Torhout woont en de school sinds september 2020 leidt.
The post Nieuwe adjunct-directeur voor het VTI appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord met kruisboog op echtgenote en twee dochters van BBC-presentator

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. Volgens de Britse openbare omroep ‘BBC’ gaat het om een deel van het gezin van een van haar presentatoren, John Hunt (58), meer bepaald zijn echtgenote Carol (61) en twee van zijn drie dochters, van 25 en

Lees meer »