Voorstellingen, zoektochten, en yoga: Mariakerke biedt opnieuw een zomers aanbod voor gezinnen met kinderen

Oostende profileert Mariakerke al enkele jaren als de meest kindvriendelijke badplaats aan de kust en ook nu stellen ze opnieuw een heus programma voor waar kinderen voorop staan. Workshops, theatervoorstellingen en een unieke zomerzoektocht maken deel uit van de activiteiten die komende zomer op de agenda staan.

Het aanbod in Mariakerke is de voorbije jaren sterk uitgebreid. Toerisme Oostende slaat dit jaar de handen in elkaar met Het Hannekesnest, de uitgeverij van Hanne Luyten, om een zomerzoektocht te organiseren. Het hoofdpersonage is Gasten de garnaal. Dat moet voor de lokale handelaars extra bezoekers aantrekken, want gezinnen moeten bij de handelaars langsgaan tijdens de zoektocht. Maar er zijn nog meer zoektochten. Zo is er ook een zoektocht gebaseerd op het doe-boek van Dieter Coppens en is er zelfs een mysterieus onderzoek in Cluedo-stijl onder de noemer het Mariakerkemysterie.

“Mariakerke is het hele jaar door een leuke bestemming voor gezinnen met kinderen”, zegt David Naessens, voorzitter van de Handelaarsbond Mariakerke. “Naast de vele activiteiten heeft Mariakerke nog veel meer te bieden. Denk maar aan de beachbars en de vele horecazaken.”

Voor iedereen

In het houten amfitheater vinden een twintigtal voorstellingen plaats, gericht op kinderen vanaf 6 jaar. Maar er zijn ook ouder en kind-pilates en yoga op het strand. De sessies worden gratis gegeven. Inschrijven is echter verplicht. Verder zijn er ook nog creatieve workshops in samenwerking met Horizon Educatief en worden er opnieuw surfsessies aangeboden dankzij Surfclub Inside Outside.

“We bieden met deze activiteiten een unieke ervaring op maat”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “We hebben het programma van de voorbije jaren verder uitgebreid om iedereen de kans te geven om van het zomerse aanbod te genieten. Er is ook een tijdelijk infopunt op het Strandplein waar je terecht kan voor alle info.”

The post Voorstellingen, zoektochten, en yoga: Mariakerke biedt opnieuw een zomers aanbod voor gezinnen met kinderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump trekt plots de kaart van de verzoening. Expert Amerikaanse politiek: “Hij drumt Biden in de hoek”

In het eerste interview na de aanslag zei Donald Trump dat hij de toespraak die hij voor de Conventie in Milwaukee later deze week had weggegooid. Trump wil nu volop de kaart van de “vereniging” trekken. “Zijn marketingteam heeft de aanslag strategisch schitterend aangepakt”, zegt professor Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent, VUB) aan HLN. Hier legt hij uit hoe zijn

Lees meer »

Plots liep het mis: Nederlandse en Engelse fans op de vuist, verschillende gewonden en aanzienlijke ravage

Voor aanvang van Nederland-Engeland zijn verschillende gewonden gevallen toen supporters van beide clans met elkaar in de clinch gingen aan een bar. Ramen en meubilair sneuvelden. De politie bevestigt niet of er arrestaties zijn verricht, maar een lokale journalist spreekt van tien aanhoudingen. Nederland en Engeland strijden om een EK-finaleplek tegen Spanje.

Lees meer »

Geen taboes in ‘ZomerRevue’ van Gert Verhulst en James Cooke: “Ja, we lachen met kelder van Karen Damen”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »

Prinses Kate Middleton woont mannenfinale op Wimbledon bij en krijgt staande ovatie

Bij de mannenfinale op Wimbledon heeft de Kate Middleton een staande ovatie gekregen. De Britse prinses heeft enkele maanden geleden besloten al haar koninklijke taken op te schorten omdat ze een kankerbehandeling ondergaat. Haar aanwezigheid op het tennistoernooi is het 2e publieke optreden sinds dat nieuws bekend raakte. Middleton was er samen met haar dochter prinses Charlotte en zus Pippa

Lees meer »

Zonnig aan zee en droog weer, maar komende nacht code geel voor regen

Het zonnetje schijnt en het is aangenaam warm op deze Vlaamse feestdag. Het blijft ook droog, al mogen we ons in de loop van de avond en vannacht aan regen verwachten. Plaatselijk kan er veel regen vallen die tot overlast kan leiden, het KMI geeft voor sommige provincies dan ook code geel uit. Morgen voelt het even als herfst, maar

Lees meer »

LIVE TOUR. “Jammer hé, jongens”: Remco Evenepoel kan het op Franse tv niet laten om te lachen met EK-exit van ‘Les Bleus’

Ook morgen/donderdag staat er in de Tour de France een semi-bergetappe gepland, van een kleine 204 kilometer tussen Aurillac en Villeneuve-sur-Lot. Onderweg wachten drie beklimmingen van vierde categorie. Kan Jonas Vingegaard het goede van vandaag bevestigen? En hoe komt Remco Evenepoel voor de dag? Volg de rit én de aanloop op deze pagina!

Lees meer »