Voormalig (en toekomstig?) veiligheidsadviseur van Trump pleit voor nieuwe kernproeven: “Gevaarlijk idee”

Robert O’Brien, de nationale veiligheidsadviseur onder de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, pleit voor nieuwe kernproeven en de productie van plutonium en uranium voor kernwapens.

 

Meer krantenkoppen in België

Handelaars in Oostende willen af van belasting op reclamestickers: “Je weet niet meer wat mag en wat niet”

Handelaars in Oostende pleiten voor het afschaffen van een belasting voor het aanbrengen van een reclamesticker op hun etalage. Wie immers dezelfde sticker, met pakweg de naam van de zaak, aan de binnenkant kleeft, moet niets betalen. Geert De Lombaerde vindt de maatregel niet eerlijk en trekt de belasting in vraag.
The post Handelaars in Oostende willen af van

Lees meer »

Energiewaakhond in nota aan formateur De Wever: “Maak aardgas duurder en elektriciteit goedkoper”

Energiewaakhond CREG vraagt de federale regeringsonderhandelaars om warmtepompen aantrekkelijker te maken door de accijnzen op elektriciteit te verlagen en die op aardgas te verhogen. Ander opvallend voorstel: een verplicht ‘basiscontract’ voor energie. Dat moet het makkelijker maken om energieleveranciers te vergelijken. Wat betekenen die voorstellen? Welk verschil maken ze op je energiefactuur? En komen ze er ook effectief?

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders van het Departement Omgeving hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom. Het festival gebruikt deze zomer als enige grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist bij het leger en trekt grote ogen: “Zou iemand hierop ooit het foute antwoord gegeven hebben en toch militair geworden zijn?”

Georges Louis Bouchez, partijvoorzitter van MR, is de bekendste reservist van het Belgisch leger. Hij slaagde in zijn toelatingsproeven nadat hij in het VTM-programma ‘Special Forces’ was afgegaan als een gieter. Onze reporter Kasper Goossens weet hoe dat kan. Ook hij mag zich sinds kort reservist noemen. In juni volgde hij met succes een tiendaagse opleiding bij Defensie, en erg

Lees meer »

Koning Filip roept op tot “hoogdringende” aanpak van begrotingstekort

Koning Filip ziet na de recente federale verkiezingen mogelijkheden voor politieke partijen en regio’s om toenadering tot elkaar te zoeken. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse tv-toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Nu België op het “Europees strafbankje” zit en onder financieel toezicht staat vanwege buitensporig begrotingstekort, roept Filip ook op dat probleem “hoogdringend” aan te pakken.

Lees meer »

Walvis doet boot kapseizen en gooit twee mensen overboord

Een bultrugwalvis heeft bij New Hampshire een boot doen kapseizen en twee mensen het water in laten vliegen. Twee broers van 16 en 19 die in een nabijgelegen bootje vaarden, konden het tafereel vastleggen. Op de video is te zien hoe de bultrugwalvis plotseling uit het water opduikt voordat hij een klein vaartuig van 7 meter omgooit. Bekijk de beelden

Lees meer »

Verkoop Veritas vlot niet

15:30 De verkoop van de Belgische naai- en modeketen Veritas verloopt moeilijk. Vergevorderde gesprekken met een overnemer ketsten af. Mogelijk komt het straks toch nog tot een deal.

Lees meer »