Volgende week eindelijk (en toch voor even) zomerweer op komst

Deze week moeten we geen weersverbetering meer verwachten. De komende dagen krijgen we nog heel wat regen te slikken, en ook het weekend start wisselvallig. Maar volgens weerman David Dehenauw is er wel wat licht aan het einde van de tunnel.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord op drie vrouwen: “Echtgenote en dochters van BBC-presentator”

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. De slachtoffers van 25 jaar, 28 jaar en 61 jaar werden gisteravond even voor 19 uur aangetroffen in een huis in Bushey, ten noorden van Londen. Volgens de hulpdiensten waren ze zwaargewond en overleden ze ter plaatse.

Lees meer »

Hoe ‘Lady MacBiden’ het Witte Huis in haar ijzeren greep houdt: “De First Lady is veel harder dan ze lijkt, staalhard zelfs”

“Beste Jill Biden, vraag a.u.b. aan je man om een stap opzij te zetten.” Nu in talloze Amerikaanse media zulke opvallende smeekbeden verschijnen, wordt duidelijk dat het lot van de machtigste man ter wereld eigenlijk in de handen van zijn vrouw ligt. Alleen wil ‘mevrouw Joe Biden’ – kwatongen doopten haar intussen ‘Lady MacBiden’ – van geen wijken weten. “Ze

Lees meer »

“Moed en hoop houden mij recht”: West-Vlaamse verpleegkundige Katrien (33) gaat straks weer levens redden in Gaza

Terwijl wij massaal een ticket naar de zon boekten, trekt Katrien Claeys straks naar… Gaza. De West-Vlaamse was er eerder al aan de slag als medisch teamleider bij Artsen Zonder Grenzen en keert in augustus terug naar het oorlogsgebied. “Omdat humanitaire hulp er onmisbaar blijft. Het werk dat we er verrichten, is enorm betekenisvol.”
The post “Moed en hoop

Lees meer »

Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat

In 2022 verdween de laatste geldautomaat uit Aartrijke. Daarmee werd de deelgemeente de enige die niet meer over een bankautomaat beschikte. Daar komt nog dit jaar verandering in. Aan Jonkhove komt een bankautomatenkiosk.
The post Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

De must-reads van het weekend

01:34 Hoe lang houdt Joe Biden nog vol? Na een week waarin de kritiek op de soms verwarde Amerikaanse president maar niet ging liggen, stellen we de vraag in zijn thuisbasis Wilmington (Delaware).

Lees meer »

Werelddansfestival leert Schotenaren ook zelf volksdansen

Tijdens het werelddansfestival in Schoten konden de bezoekers vandaag ook workshops volgen om de beste danspasjes te leren van de vele internationale groepen die er optreden dit weekend. Zo zorgde onder meer de Mexicaanse dansers voor heel wat sfeer. Volgens de deelnemers waren de danspasjes niet makkelijk, maar was het enthousiasme des te groter.

Lees meer »