Voetballers, tennissers en wielrenners zweren erbij: is augurkensap echt wondermiddel tegen pijnlijke spierkrampen?

De Engelse nationale ploeg doet er graag beroep op en ook in de tennis- en wielerwereld is het ‘toverdrankje’ bekend: augurkensap. Het zou wonderen verrichten tegen spierkrampen. Maar wat zegt de wetenschap hierover? Doet het effectief krampen verdwijnen? En hoe snel? Of zit het vooral tussen de oren van de sporters? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de wetenschappelijke literatuur. 

Meer krantenkoppen in België

Gina (47) verloor haar partner Steven (49) aan hitteberoerte op Corsica: “Ik heb hem nog tevergeefs gesmeekt: ‘Muizeke, word wakker, doe mij dit niet aan!’”

Voor een in Sint-Gillis-bij-Dendermonde supergeliefd koppel is hun vakantie op een ware nachtmerrie uitgedraaid. Steven De Baerdemaeker, amper 49, bezweek tijdens een wandeling op Corsica aan een hitteberoerte. “Steven was een beer van een vent, ik heb hem op wat verkoudheden na nooit ziek geweten. Maar blijkbaar kan iedereen het oplopen”, getuigt zijn levenspartner Gina (47). “Dat ik hem niet

Lees meer »

Beste vrouwelijke Britse olympiër 6 maanden geschorst na opduiken van video waarin ze paard mishandelt: “Een inschattingsfout”

Donkere wolken pakken zich samen boven paardrijdster en drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39). De Britse kondigde al aan niet deel te zullen nemen aan de Olympische Spelen nadat een oude, mysterieuze video was opgedoken. Op de beelden, die nog altijd niét circuleren op sociale media, zou te zien zijn dat Dujardin haar paard fysiek mishandelt. Ze wordt al zeker

Lees meer »

Verliefd tijdens trouwfeest

Roger Bouttelgier (72) en Nicole De Clerck (73) vierden onlangs hun 50ste huwelijksverjaardag. Voorafgaand aan het feest werd het gouden paar ontvangen in het gemeentehuis door een delegatie van het gemeentebestuur en de Ezelsorde van Kuurne.
The post Verliefd tijdens trouwfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Om 12.20 uur vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »

Israël roept op zuiden Gazastrook te evacueren, zeker 70 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op Khan Younis

Het Israëlisch leger heeft een deel van de inwoners van Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook, het bevel gegeven om te evacueren, waar het een intensieve operatie zal uitvoeren. Dat laat het Israëlische leger weten op X. Even later zijn bij Israëlische aanvallen op Khan Younis zeker 70 Palestijnen, onder wie vrouwen en kinderen, gedood en

Lees meer »

Fien Germijns nieuwe best verdienende vrouw en in haar spoor volgen steeds meer jonge vrouwen: ook deze gezichten bindt de VRT exclusief aan zich

Fien Germijns is de best verdienende vrouw bij de VRT, met minstens 300.000 euro bruto per jaar. Ze heeft daarmee Siska Schoeters voorbijgestoken, die twee jaar geleden nog een reprimande kreeg na haar klacht over de loonkloof met de mannelijke superkanonnen. Maar de openbare omroep maakt wel degelijk werk van meer vrouwen en meer jongeren bij de schermgezichten die ze

Lees meer »