Vlaamse truckchauffeur Rudi (62) veroordeeld tot twintig jaar cel na mislukte levering van 190 kilo coke

Een Vlaamse truckchauffeur is in Groot-Brittannië veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf. Rudi Claes (62) vertrok vorig jaar in juni vanuit Steenokkerzeel met ongeveer 190 kilo cocaïne in zijn vrachtwagen, met een straatwaarde van 22,76 miljoen euro. De politie betrapte hem op heterdaad toen ze hem drugs zagen overladen bij een tankstation. 

Meer krantenkoppen in België

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland claimt dorp in Oekraïense regio Donetsk veroverd te hebben

Het Russische ministerie van Defensie heeft zondag gezegd dat Russische strijdkrachten het dorp Urozhaine in de oostelijke regio Donetsk hebben veroverd, maar het Oekraïense leger zegt dat er nog gevochten wordt in het gebied. Oekraïense bloggers zeggen dan weer dat het Oekraïense leger het dorp echt opgegeven. En het besluit om Amerikaanse langeafstandsraketten in Duitsland te stationeren kan Europese hoofdsteden

Lees meer »

Sean Dhondt maakt overstap naar Play Nostalgie

Na de zomer stapt Sean Dhondt over van Qmusic naar Play Nostalgie. Hij zal elke weekdag te horen zijn tussen 10u en 13u, met een gloednieuwe radioshow. Marcia Bwarody die de afgelopen jaren het voormiddagblok erg succesvol voor haar rekening nam, zal voortaan na Sean de middaguren van 13u tot 16u laten swingen.

Lees meer »

Opnieuw verzakking van mergelgroeve in Riemst, burgemeester vraagt geld aan Vlaanderen om gangenstelsels te stabiliseren

In Zussen (Riemst) is er opnieuw een verzakking van een oude mergelgroeve, daardoor is een groot gat ontstaan in een weide langs een veldweg tegenover de Misweg. Een deel van Riemst ligt boven oude mergelgroeves en in de ondergrondse tunnels ontstaan geregeld verzakkingen. Burgemeester Mark Vos (CD&V) vraagt steun aan Vlaanderen om instabiele ondergrondse gangen te stabiliseren: "Daar is zo’n

Lees meer »