“Vlaamse Thatcher” en “anti-Rousseau”, maar toch aanvaardbaar voor socialisten: wie is Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA)?

Jan Jambon stuitte bij de socialisten op verzet als minister-president, wegens het gezicht van de Vlaamse besparingspolitiek. In de plaats daarvan krijgen ze nu de architect achter die besparingspolitiek: Matthias Diependaele (44), “de Vlaamse Thatcher” en de tegenpool van Vooruit-boegbeeld Conner Rousseau.

 

Meer krantenkoppen in België

Miljoenenboete dreigt, maar tóch weigert Tomorrowland herbruikbare bekers te gebruiken: waarom?

Tomorrowland riskeert een boete tot 2 miljoen euro omdat het festival ook tijdens deze editie met wegwerpbekers zal werken op het terrein. Nochtans zijn herbruikbare bekers sinds dit jaar ook voor grote festivals verplicht. Waarom houdt Tomorrowland dan toch vast aan de wegwerpvariant? Is het verschil in kostprijs tussen de twee dan zo groot? En doet Tomorrowland dan niks om

Lees meer »

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rentehoop vloert Big Tech

06:30 Nu beleggers een Amerikaanse renteverlaging in september zo goed als verworven beschouwen, durven ze het kransje steraandelen weer inruilen voor small caps.

Lees meer »

Hennep en wilgen halen PFAS-vervuiling uit de grond in Ranst

Bij het provinciaal instituut voor veiligheidsopleidingen Campus Vesta in Ranst wordt geëxperimenteerd om met wilgen en hennep PFAS uit de grond te halen. De bomen en planten zuigen vervuild water op zodat de grond niet moet worden afgegraven. Die is vervuild door blusschuim dat werd gebruikt bij opleidingen voor de brandweer.

Lees meer »

Lani Wittevrongel stapt over naar Lotto Dstny Ladies

Volgend jaar koerst Lani Wittevrongel (19) bij Lotto Dstny Ladies. De studente communicatiewetenschappen is bezig aan haar tweede campagne bij Chevalmeire en wil volgend seizoen een nieuwe stap voorwaarts zetten.
The post Lani Wittevrongel stapt over naar Lotto Dstny Ladies appeared first on KW.be.

Lees meer »