Vakblad ‘Nature’ herroept veelbesproken stamcelstudie van Catherine Verfaillie (KU Leuven)

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

COMMENTAAR. “De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden een rollercoaster van maanden. Maar het is op zijn minst terug spannend geworden”

President Joe Biden bood zo lang mogelijk weerstand tegen het onvermijdelijke, maar aanvaardde zondag dan toch dat hij te oud is om een tweede termijn in het Witte Huis binnen te halen. Zijn partij gaat zo de laatste rechte lijn naar de presidentsverkiezingen zonder duidelijk draaiboek. Belangrijker nog dan wie ze nu naar voor schuiven, is de vraag op welke

Lees meer »

KIJK. Lionel Messi mét enkelbrace wordt in de bloemetjes gezet door Inter Miami

Lionel Messi (37) stak met de Copa América vorige week zijn 45ste prijs op zak, goed voor het record van meeste titels aller tijden in het voetbal. Zijn club, Inter Miami, wou deze uitzonderlijke prestatie niet zomaar laten voorbijgaan en zette hun sterspeler in de bloemetjes. De ‘Vlo’ verscheen in het Chase Stadium met een enkelbrace. De Argentijn liep namelijk

Lees meer »

Cruiseschip veroorzaakt sterke golf: twee strandgangers gewond

Een voorbijvarend cruiseschip heeft in het Griekse Mykonos voor heel wat ravage gezorgd op het strand. De kracht van de golf was zo sterk dat zonnebedden, glijbanen en parasols werden weggespoeld. Op de videobeelden die een strandganger maakte, is te zien hoe sommige mensen tegen de grond worden geslagen door het water. Twee mensen raakten gewond, één van hen heeft

Lees meer »

‘Twisters’ in het écht: Vlaamse Elisah (38) en Jeroen (36) jagen op tornado’s

Dé Hollywoord-blockbuster van deze zomer is ‘Twisters’. Sinds gisteren te zien in de bioscoop. Een film over tornado’s en het vervolg op de rampenfilm uit 1996. ‘Storm chasers’ riskeren daarin hun leven met een mix van moed, roekeloosheid en wetenschappelijke nieuwsgierigheid. Wij spraken met dé twee Vlaamse tornadojagers, Elisah Vanhee (38) en Jeroen Vanheers (36). “Als het kriebelt, gaan we

Lees meer »