Tweede veroordeling voor gewapende overvaller uit Diest: 30 maanden cel met uitstel

Een 27-jarige man heeft 30 maanden gevangenisstraf met 3 jaar uitstel gekregen voor een gewapende overval op een supermarkt in Diest. De correctionele rechtbank van Leuven veroordeelde de man ook tot een boete van 8.000 euro. 

Meer krantenkoppen in België

Pascal Samijn – afkomstig uit Waregem – toont gebarentaal tijdens de song ‘Arrivederci’ van Sam Gooris op het podium van ‘Tien-om-te-Zien’

Voor muziekfanaat Pascal Samijn uit Aalter, geboren in Waregem, ging een droom in vervulling. Terwijl Sam Gooris zijn recentste song ‘Arrivederci’ zingt, staat Pascal op het podium en toont hij gebarentaal op het imposante podium van ‘Tien-om-te-zien’ in Wesende.
The post Pascal Samijn – afkomstig uit Waregem – toont gebarentaal tijdens de song ‘Arrivederci’ van Sam Gooris op het

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Brussel en Kiev ondertekenen samenwerkingsakkoord voor Belgisch herstelprogramma voor Oekraïne

België en Oekraïne ondertekenen vandaag een samenwerkingsakkoord dat de officiële start van het Belgische herstelprogramma voor Oekraïne inluidt. Op vraag van Oekraïne focust het programma vooral op de heropbouw van kritieke infrastructuur en de bouw van schuilkelders in scholen in de regio’s rond Tsjernihiv en Kiev. De eerste schijf van 20 miljoen euro gaat naar het herstel van energievoorzieningen in

Lees meer »

Zele bouwt beveiligd en betalend parkeerterrein uit voor bestelwagens: “Minder grote voertuigen in de straten en meer plaats voor bewoners”

Vanaf maandag kunnen 45 bestelwagens parkeren op de terreinen van het oude recyclagepark. Dat is intussen ook speciaal ingericht als parkeerterrein, met beveiliging. "We praten met bedrijven om daar gebruik van te maken, maar we overwegen ook dwingender maatregelen", zo luidt het. Zele wil op termijn alle geparkeerde bestelwagens weg uit de straten.

Lees meer »

Het Zotste Gat van Brugge: Bert Bernolet bereidt groots volksfeest voor

Bruggeling Bert Bernolet pakt uit met ‘Het Zotste Gat van Brugge’. Hij wil volgend jaar een Brugs volksfeest organiseren, waarbij de deelgemeenten met elkaar een heuse strijd leveren. Met als grand finale een middeleeuws steekspel in een vernieuwd jasje dankzij de nieuwste technologieën.
The post Het Zotste Gat van Brugge: Bert Bernolet bereidt groots volksfeest voor appeared first on

Lees meer »

“De drugsmarkt ent zich niet uitsluitend op Antwerpen”: krijgen we straks ook drugsgeweld in onze kleinere steden?

Van drugsgeweld kijken ze in Antwerpen en in Brussel allang niet meer op, maar in Sint-Niklaas daverden de inwoners afgelopen nacht letterlijk uit hun bed na een explosie waarbij een link naar de drugswereld wordt vermoed. Moet ook de rest van Vlaanderen rekening houden met meer drugsgeweld? Jelle Janssens, hoofddocent strafrecht en criminologie (UGent), voorspelt.

Lees meer »

34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.
The post 34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst appeared first on

Lees meer »

Doek valt definitief over d’Oude Maalderij, uitbater Jef verkoopt inboedel brouwerij en eetcafé: “Wil deze bladzijde graag omdraaien”

De deuren van brouwerij d’Oude Maalderij en eetcafé The Mash in de Ardooisestraat in Izegem blijven definitief dicht. Uitbater Jef Pirens gooide omwille van een relatiebreuk de handdoek noodgedwongen in de ring en zocht nog naar overnemers, maar die zoektocht heeft niks opgeleverd. De inboedel van de brouwerij en horecazaak wordt nu openbaar verkocht en daar zitten heel wat memorabilia

Lees meer »