Twee jaar na moord op Jarne (19) is onderzoek afgerond, verdachte op weg naar assisen

Peter V.H. (46) uit Merksplas, de verdachte van de moord op Jarne Pire (19) uit Merksplas, is op weg naar het hof van assisen. De man wordt vervolgd voor moord, poging tot moord op zijn ex-vriendin en vrijheidsberoving in Merksplas, eind juni 2022. De raadkamer in Turnhout besliste om het dossier over te maken aan het parket-generaal met het oog op een verwijzing naar assisen.

 

Meer krantenkoppen in België

Anderhalf jaar cel voor oma (52) die leven eigen zoon tot hel maakt en ongevraagd Facebookfoto’s kleindochter post: “Ik ben je eigendom niet”

“Wat ze stuurt is bijzonder verontrustend. Ze zegt zelfs dat ze over lijken zou gaan en haar gedrag is onverbeterlijk. Ze moet een zwaardere straf krijgen.” De rechter in beroep was spijkerhard voor een 52-jarige oma uit Ieper die het leven van haar eigen zoon ‘tot een hel’ maakt. Hij verbrak alle contact met zijn moeder, maar K.C. pikte dat

Lees meer »

? “Remco verwacht dat we ons voor 200 procent smijten”

De Tour duikt vandaag de Pyreneeën in. In onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikken Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck samen met Yves Lampaert, ploegmaat van Remco Evenepoel, vooruit op de bergetappe met aankomst op Pla d’Adet. Daarnaast kijken ze ook terug op de nieuwe tweede plaats van Wout van Aert in Pau gisteren.

Lees meer »

“Alle alarmbellen hadden moeten afgaan”: ongeloof bij bondsdokter nadat Vlasov wankelt na lelijke val

De beslissing om Aleksandr Vlasov (28) na een lelijke crash gisteren in de Tour de France meteen de gravelrit te laten hernemen op vijftig kilometer van de finish, stuit op erg veel weerstand. Ook Kris Van der Mieren, de Belgische bondsdokter, begrijpt alles behalve waarom het protocol van de UCI rond een ‘Sports related concussion’ (SRC of sportgerelateerde hersenschudding) niet

Lees meer »

Kusttramtraject in Zeebrugge eindelijk vernieuwd

Zeebrugge is eindelijk klaar om zich deze zomer in vervoering te laten brengen door de Kusttram. Er is een nieuw tramhalte aangelegd aan de Sint-Donaaskerk. Tramsporen werden vernieuwd, haltes werden verplaatst, gloednieuwe perrons werden gebouwd, en bovendien werd er een voor Vlaanderen unieke groenbedding aangelegd.
The post Kusttramtraject in Zeebrugge eindelijk vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Australisch koppel opgepakt op verdenking van spionage voor Rusland

Twee Australische burgers van Russische afkomst zijn in Australië gearresteerd op beschuldiging van spionage. Het echtpaar van 40 en 62 jaar wordt ervan verdacht materiaal te hebben verzameld van de Australische defensie met als doel dat door te spelen aan Russische autoriteiten. Dat heeft de Australische federale politie bekendgemaakt.

Lees meer »

Yperley opent opnieuw deuren voor pop-uprestaurant

et als vorig jaar opent Jürgen Crombez (48) van feest- en banketzaal Yperley de deuren van het gelijknamige pop-uprestaurant. Vanaf 17 juli kan je aanschuiven op het zuiderse terras en kan je genieten van de huisbereide specialiteiten.
The post Yperley opent opnieuw deuren voor pop-uprestaurant appeared first on KW.be.

Lees meer »