Timothy (42) blust eigenhandig keukenbrand en voorkomt erger: “Ik was gewoon op de juiste plaats op het juiste moment”

In Oostende brak dinsdag kort na de middag brand uit in de keuken van een rijwoning in de Stormvogelstraat. Buurtbewoners Timothy Welleman (42) en Alexandrie Michalski (43) liepen zonder aarzelen het brandende huis in en blusten het vuur. “Ze hebben wel degelijk erger voorkomen”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote.

R

ond 12.30 uur kreeg de brandweer melding van een woningbrand in de Stormvogelstraat in de wijk Stene. Volgens de melding ging het om een keukenbrand. De brandweer was snel ter plaatse, maar had niets meer om te blussen. “Bij aankomst bleek een buurtbewoner het vuur al geblust te hebben. Die heeft erger voorkomen”, zegt Francis Vermote. “De brand was ontstaan aan de dampkap in de keuken van de woning. We hebben de dampkap verwijderd en de omgeving errond gecontroleerd. Daarna hebben we de woning geventileerd. De schade beperkt zich rond de dampkap en de omgeving ervan. Er is echter wel wat rookschade, maar al bij al valt het mee.”

Helden van de dag zijn Timothy en Alexandrie. “Ik woon hier pas een week in de straat”, zegt Timothy. “Ik hoorde opeens iemand roepen en ben meteen gaan kijken wat er aan de hand was. Het was de bewoonster van het huis, een oudere dame, die uit haar huis was gelopen. Ze riep dat het brandde in haar keuken. Daarop ben ik meteen naar binnen gelopen. Haar keuken stond in lichterlaaie. Ik heb meteen enkele natte doeken genomen en over de vuurhaard gegooid, de rest heb ik geblust met water. Toen het vuur geblust was, heb ik de brandweer gebeld.”

Timothy aarzelde geen moment en heeft zo erger voorkomen. “Held? Zo zou ik mezelf niet noemen. Iedereen zou dit hebben gedaan in mijn plaats. Ik was gewoon op de juiste plaats op het juiste moment. Dat ik erger voorkomen heb, daar ben ik me van bewust. Blij dat het goed afgelopen is”, besluit Timothy.

De bewoonster werd voor een controle naar het ziekenhuis gebracht, maar raakte niet gewond.

The post Timothy (42) blust eigenhandig keukenbrand en voorkomt erger: “Ik was gewoon op de juiste plaats op het juiste moment” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een ongeluk met Palestijnen is nooit zomaar een ongeluk

Tussen Jeruzalem en Ramallah rijdt een vrachtwagen in op een schoolbus. Een vader probeert zijn zoontje te vinden. De zoveelste Palestijn botst op een Israëlische muur. Nathan Thrall schreef er een boek over. “Israël oefent de totale controle uit, zelfs over het intieme leven van mensen.”

Lees meer »

Opnieuw tientallen doden bij Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook

Bij Israëlische luchtaanvallen op Centraal-Gaza zijn minstens 20 mensen omgekomen. Dat zeggen de Palestijnse gezondheidsautoriteiten. Gisteren vielen 31 doden bij een aanval op een vluchtelingenkamp in een school in de buurt van Khan Younis. Intussen slaan veel Palestijnen opnieuw op de vlucht voor het oprukkende Israëlische grondoffensief in het noorden van de Gazastrook.

Lees meer »

“Een psychopaat van het zuiverste water”: België had kwarteeuw geleden ook al een kruisboogmoordenaar

Het Verenigd Koninkrijk is in shock na de gruwelijke moorden van Kyle Clifford op het gezin van BBC-presentator John Hunt. Het moordwapen? Een kruisboog. Ook België kende eind jaren 90 haar eigen ‘kruisboogmoorden’ met het bloedbad van Bas-Oha. Rémy Lecrenier vermoordde toen in koelen bloede zijn ex-vriendin, haar moeder en twee zussen. “Zelfs dieren doen zoiets niet.”

Lees meer »

The Brew Society schenkt twee gratis bakken Martha bier na diefstal in La Cabane

Afgelopen weekend werden meerdere Kortrijkse horecazaken, waaronder La Cabane op de hoek van de Budastraat en de Reepkaai, het doelwit van inbraken. Bij de diefstal verdwenen ook flesjes Martha-bier. The Brew Society bracht vandaag een gratis bevoorrading.
The post The Brew Society schenkt twee gratis bakken Martha bier na diefstal in La Cabane appeared first on KW.be.

Lees meer »

Turkse soap van Eendracht Aalst blijft duren: club zegt naar Heusden-Zolder te verhuizen, maar dat kan helemaal niet

De miserie bij amateurclub Eendracht Aalst blijft duren. Nadat de stad de voetbalclub en hun Turkse investeerders uit het stadion heeft gezet, zegt Eendracht Aalst dat het in Heusden-Zolder gaat voetballen. Voetbal Vlaanderen waarschuwt jeugdspelers en hun ouders: “Wij hebben hier sterke vragen bij en raden alle spelers/ouders aan om voorlopig niets te betalen tot er duidelijkheid is.”

Lees meer »

Kruiseke verliest met Eric Ugille opnieuw een icoon, hij was 28 jaar secretaris van Sparta Kruiseke en dj in hart en nieren

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Eric Ugille (74) overleden. Hij verbleef in het woon- en zorgcentrum Ter Beke in Geluwe en was jarenlang een icoon van het verenigingsleven in Kruiseke. Zo was hij maar liefst 28 jaar lang secretaris van voetbalclub Sparta Kruiseke. Eric is voorzitter geweest van de oud-leerlingenbond van de dorpsschool, wijkmeester van de KWB

Lees meer »

Verkoop eerste fase woonproject De Lange Thuyn in Blankenberge gelanceerd: “Hier verschijnen straks de eerste dertig woningen”

Op de grens met het poldergebied in het zuidoosten van Blankenberge verrijst een nieuwe woonbuurt met zo’n 239 wooneenheden. Samen met lokaal bestuur Blankenberge en woonmaatschappij Zetus realiseert WVI er het eigentijds woonproject De Lange Thuyn. “Vandaag lanceren we met trots de verkoop van de eerste fase”, zegt Johan Proot, directeur WVI. “Hier verschijnen straks de eerste dertig woningen.”

Lees meer »