TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Rusland heeft 80 procent van troepen aan Finse grens weggehaald”

Moskou heeft 80 procent van de Russische grondtroepen aan de Finse grens verplaatst naar Oekraïne. Dat meldt de Finse publieke omroep ‘Yle’ op basis van een hooggeplaatste bron bij de inlichtingendiensten. De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un hebben daarnaast een “alomvattend strategisch partnerschap” getekend. Maar het is nog niet duidelijk op welke vlakken Rusland en Noord-Korea gaan samenwerken. Poetin omschreef het als een “basisdocument” dat het fundament zou moeten vormen voor de betrekkingen op de langere termijn. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 19 juni terug. 

Meer krantenkoppen in België

Belg (22) verdrinkt door sterke stroming in Indonesische zee

Een Belgische toerist is in Indonesië omgekomen nadat hij door sterke golven werd meegesleurd. Lokale media bevestigen dat het om een 22-jarige Antwerpenaar gaat. Hij was een van de vijf toeristen die door de verraderlijke stroming werden gegrepen. Naast hem overleefde ook een andere toerist het incident niet.

Lees meer »

Australië centraal tijdens vijfde editie openluchtfestival Marke Boem Boem

Voor de vijfde keer organiseert het comité Marke Boem Boem vzw het openluchtfestival Marke Boem Boem in het park van het OC: een gratis evenement met optredens, animatie, foodtrucks en kinderprogramma. Na Frankrijk, Italië, USA en Verenigd Koninkrijkkiezen ze dit jaar voor het thema Down Under (Australië).
The post Australië centraal tijdens vijfde editie openluchtfestival Marke Boem Boem appeared

Lees meer »

Burgemeester Staden Francesco Vanderjeugd (Open VLD) opnieuw in opspraak na tonen van seksfilmpje op partij-event

De politieke toekomst van de burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD) oogt onzeker na een nieuw schandaal. Uit getuigenissen van enkele jongeren die een verkiezingsevenement van de partij hebben bijgewoond, blijkt dat Vanderjeugd hen ongevraagd een zelfgemaakt seksueel getint filmpje heeft getoond. Vanderjeugd geeft toe dat hij een fout heeft gemaakt. Hij heeft naar eigen zeggen ook zijn excuses

Lees meer »

“Ze was altijd in voor een grapje en was altijd aan het dansen”: familie van Viviane (77) aangeslagen na dodelijk ongeval in Oostende

“Mijn tante was altijd in voor een grapje, altijd aan het dansen… Haar leven stond in het teken van zorgen voor anderen.” Aan het woord is Glenn Lambrecht (46). Zijn tante Viviane Lambrecht (77) kwam donderdag om het leven toen ze op het voetpad omver werd gereden door een wagen die achteruit van een oprit reed.
The post “Ze

Lees meer »

In een vorig leven was hij kampioen kitesurfen, nu speelt Belg Leander Vyvey mee in ‘Vikings: Valhalla’: “Wat doe ik hier eigenlijk?”

Het nieuwe seizoen van ‘Vikings: Valhalla’, vanaf woensdag te zien op Netflix, kleurt Belgisch. Met dank aan Leander Vyvey (34), een voormalige kampioen kitesurfen, die een rol in het kijkcijfersucces wist te bemachtigen. Hoe is het om op de set van zo’n grote productie te staan? En wat met de obligatoire seks- en gevechtsscènes? “Het zijn fysiek intensieve opnames. Daar

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). De Welshmen boven: na Price stoot ook Clayton door naar volgende ronde, Dimitri Van den Bergh morgen pas in actie

In Blackpool gaat vanavond de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Zoek niet naar Dimitri Van den Bergh straks. De winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel morgenavond pas. Wel op het programma: onder andere Gerwyn Price, wereldkampioen Luke Humphries en Raymond van Barneveld. Volg het live op VTM 2, VTM

Lees meer »

Striptekenaar Fons (12) uit Izegem mag als ‘alledaagse held’ het nationaal défile met koningspaar bijwonen

Als het militair en burgerlijk defilé tijdens de nationale feestdag door de straten van Brussel trekt, zal dat met de 12-jarige Fons Margodt op de eretribune zijn. Het jonge tekentalent uit Izegem imponeerde vorig jaar iedereen met een eigen stripverhaal voor het goede doel en toonde zo aan dat zijn dyslexie hem niet in de weg staat om grootse dingen

Lees meer »