Schotse groenen willen Britse monarchie afschaffen: “Ongelofelijk verouderde en fundamenteel ondemocratische instelling”

De Schotse partij Scottish Greens stelt in haar manifest voor om de “pracht en praal” uit de monarchie te halen. Dat bevestigt medevoorzitter Patrick Harvie.

 

Meer krantenkoppen in België

KW Zomertip: Flaneren langs kastelen

In de ruime regio rond Brugge tellen we meer dan honderd kastelen. Veel van die domeinen zijn ondertussen opengesteld voor het publiek. Je kan er vrij wandelen, fietsen … en picknicken. Voor het Kastelen- en Abdijenjaar in het Brugse Ommeland zijn er ook speciale arrangementen voorzien.
The post KW Zomertip: Flaneren langs kastelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen verhuizen het vaakst naar Frankrijk

Belgen die in een ander land van de Europese Unie gaan wonen, kiezen het vaakst voor Frankrijk. Meer dan 117.000 Belgen hebben onderdak gevonden bij de zuiderburen, zo blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Groep van zo’n 170 Belgen zit vast op luchthaven van Palermo, vlucht is opnieuw met een dag uitgesteld

In Palermo, op het eiland Sicilië, zit een groep van naar schatting 170 Belgen vast omdat hun vliegtuig voorlopig niet kan vertrekken. Door technische problemen met het toestel wordt de vlucht voor de tweede dag vertraagd, en moeten ze dus opnieuw een extra nacht blijven. De gedupeerde reizigers krijgen een financiële compensatie van 250 euro, belooft Piet Demeyere van touroperator

Lees meer »

Brandweer heeft uur werk met brandende zaagmeelafzuiginstallatie in Diksmuide

De hulpdiensten moesten donderdag vlak voor het middaguur uitrukken naar het bedrijf Condeco in de Heernisse in Diksmuide voor een brand. Een afzuiginstallatie voor zaagmeel had er vuur gevat en die moest de brandweer blussen. Daarbij hadden ze een uur werk.
The post Brandweer heeft uur werk met brandende zaagmeelafzuiginstallatie in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »