Rusthuis Ofelia moet ten laatste in september de deuren sluiten nadat het erkenning verliest: tientallen bewoners moeten verhuizen

Het woonzorgcentrum Ofelia in Overijse moet tegen uiterlijk 15 september 2024 de deuren sluiten. Het Departement Zorg heeft de erkenning van dit woonzorgcentrum ingetrokken, omdat het er ondanks herhaaldelijke aanmaningen niet in slaagt de kwaliteit van de zorg voor zijn bewoners op een voldoende hoog niveau te houden. Er verblijven momenteel nog een 30-tal personen in het woonzorgcentrum. Het Departement Zorg zal samen met het lokaal bestuur deze bewoners begeleiden naar een andere en gepaste huisvesting, luidt het woensdag in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

Meisjes van K3 veranderen in zeemeerminnen voor nieuwe film

K3 is vanaf december dit jaar te zien in een nieuwe film. Hanne, Marthe en Julia veranderen in zeemeerminnen in ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Bij een nieuwe film hoort ook nieuwe muziek. Vlak voordat de film in de Vlaamse en Nederlandse bioscopen verschijnt, brengen de meisjes het gelijknamige album uit.

Lees meer »

Gevecht breekt bijna los wanneer strandgangers zoenend koppel op de vingers tikken: “Hier lopen kinderen rond!”

Een passioneel koppel op een Amerikaans strand is op de vingers getikt door andere strandgangers. “Hier lopen kinderen rond”, klonk het geïrriteerd. Toen de verliefde man een fles tegen zich kreeg, was de maat vol. Hij stond recht en was klaar om de confrontatie aan te gaan, maar zijn vriendin probeerde de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk droop het verliefde koppeltje

Lees meer »

Dartskampioenen gehuldigd bij café De Voetballist

In café De Voetballist in de Vijfwegenstraat 70 in Roeselare houden ze maandelijks darts. Het seizoen is ten einde en de winnaars van 2023-2024 zijn bekend.
The post Dartskampioenen gehuldigd bij café De Voetballist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yvette en Roger zijn een gouden paar

Naar aanleiding van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Roger Schoutteten (75) en Yvette Veldeman (74) gehuldigd door het Werviks stadsbestuur.
The post Yvette en Roger zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier prinsen op een rij

De koningskinderen – prinses Eleonore, prins Gabriel, kroonprinses Elisabeth en prins Emmanuel – verlaten samen de Sint-Michiel- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel na het Te Deum. Ze woonden er ­samen met hun ouders, koning Filip en ­koningin Mathilde, en enkele honderden anderen de traditionele katholieke viering van de nationale feestdag bij.

Lees meer »

Al twee keer veroordeeld maar man staat opnieuw terecht voor fietsdiefstallen bij Kortrijkse studenten

Ondanks twee veroordelingen in vier maanden stal een 33-jarige man zonder gekende verblijfplaats in de Kortrijkse regio opnieuw een tiental fietsen. Dit keer vloog hij alvast de cel in. “Maar het is de laatste keer dat ik het gedaan heb”, beloofde hij aan de rechter.
The post Al twee keer veroordeeld maar man staat opnieuw terecht voor fietsdiefstallen bij

Lees meer »

Fietsenmerk Canyon brengt LeBron James en Mathieu van der Poel samen in uniek initiatief

LeBron James, basketballer bij de Los Angeles Lakers, Mathieu van der Poel en andere atleten schitteren samen in een nieuwe video van Canyon. Met deze campagne wil het Duitse fietsenmerk jongeren aansporen en inspireren om te fietsen. “En wie kan die boodschap beter overbrengen dan een van de meest succesvolle sporters ooit, samen met enkele van de beste professionele fietsers

Lees meer »

En plots vielen overal ter wereld de computers uit. Techexpert Tim Cools: “De IT-diensten van grote bedrijven gaan een nachtmerrie tegemoet”

Van België tot India en Australië: wereldwijd zorgt een IT-storing voor desastreuze problemen in ziekenhuizen, luchthavens, banken en mediabedrijven. Reden: ‘foutje’ in de software-update van CrowdStrike, het Amerikaanse bedrijf met ruim 20.000 klanten. Wat is er misgegaan? Kunnen zij aansprakelijk gesteld worden voor de intussen miljoenen kosten? En wat kun je zelf doen als je problemen ervaart? Cyberexpert Tim Cools

Lees meer »