Russische aanklagers eisen bijna 5 jaar cel voor Amerikaanse soldaat

Aanklagers hebben een gevangenisstraf van vier jaar en acht maanden geëist tegen een Amerikaanse soldaat die begin mei werd gearresteerd in de Russische stad Vladivostok. Hij wordt verdacht van diefstal en zou een vrouw met de dood hebben bedreigd, melden Russische instanties. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe reeks orgelcNieuwe reeks orgelconcerten in geklasseerde Sint-Martinuskerk oncerten

In de geklasseerde Sint-Martinuskerk van Haringe loopt binnenkort opnieuw een reeks Zomerse Orgelconcerten. De jaarlijkse concerten lokken altijd heel wat volk en dit jaar is het concertprogramma zondermeer indrukwekkend. “Het Van Peteghemorgel van Haringe, dat dateert van 1778, is één van de meest waardevolle historische kerkinstrumenten en het is bij organisten van over de hele wereld bekend”, zegt Stef Ryon,

Lees meer »

Lokale sportdienst wint gouden VIP2024 Award

Stad Waregem mag zich een gouden VIP2024-stad noemen. Met de VIP-campagne (Vlamingen in Parijs) wil Sport Vlaanderen de Olympische spirit overbrengen naar scholen, sportclubs, steden en gemeenten.
The post Lokale sportdienst wint gouden VIP2024 Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe spelers bij Gullegem

FC Gullegem laat niets aan het toeval over om klaar te zijn voor het nakende seizoen. Vorige week dinsdag blies T1 Stefaan Deloose verzamelen. Een enthousiaste en fel vernieuwde kern kwam duidelijk met veel goesting naar de eerste training.
The post Nieuwe spelers bij Gullegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf vrijdagavond kan je weer met wagen door Harelbekestraat in Kuurne: “Dit is een opluchting”

Op donderdagmiddag 18 juli werd de Harelbeeksestraat in Kuurne opnieuw geasfalteerd. Vanaf vrijdagavond kunnen auto’s er opnieuw door rijden, al blijft het stuk van de straat wel nog een werf tot oktober. De werken duurden in totaal al bijna zestien maanden en nu is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor de buurtbewoners. “Dankzij de werken zijn

Lees meer »

Dior en Armani verdacht van betrokkenheid bij uitbuiting: “Werken voor loon van 2 euro per uur”

Een Italiaanse toezichthouder verdenkt modehuizen Armani en Dior van medeplichtigheid aan uitbuiting. Toeleveranciers van de luxemerken hebben hun werknemers mogelijk onderbetaald en te lang laten overwerken. Hierdoor komen de praktijken in de fabrieken niet overeen met het beeld van “excellente” productie dat de merken zelf schetsen, schrijft de marktwaakhond Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM).

Lees meer »