Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea officieel afgetrapt

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag een grote ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Het gaat om het officiële startschot van het Russische staatsbezoek, aldus Russische persagentschappen.

 

Meer krantenkoppen in België

Tomorrowland kocht 3 miljoen wegwerpbekers toen herbruikbare bekers al verplicht zouden worden en riskeert nu 2 miljoen euro boete

Tomorrowland riskeert een boete tot 2 miljoen euro omdat het festival ook tijdens deze editie met wegwerpbekers zal werken op het terrein. Nochtans zijn herbruikbare bekers sinds dit jaar ook voor grote festivals verplicht. Waarom houdt Tomorrowland dan toch vast aan de wegwerpvariant? Is het verschil in kostprijs tussen de twee dan zo groot? En doet Tomorrowland dan niks om

Lees meer »

Kusttramtraject in Zeebrugge eindelijk vernieuwd

Zeebrugge is eindelijk klaar om zich deze zomer in vervoering te laten brengen door de Kusttram. Er is een nieuw tramhalte aangelegd aan de Sint-Donaaskerk. Tramsporen werden vernieuwd, haltes werden verplaatst, gloednieuwe perrons werden gebouwd, en bovendien werd er een voor Vlaanderen unieke groenbedding aangelegd.
The post Kusttramtraject in Zeebrugge eindelijk vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plots liep het mis: Nederlandse en Engelse fans op de vuist, verschillende gewonden en aanzienlijke ravage

Voor aanvang van Nederland-Engeland zijn verschillende gewonden gevallen toen supporters van beide clans met elkaar in de clinch gingen aan een bar. Ramen en meubilair sneuvelden. De politie bevestigt niet of er arrestaties zijn verricht, maar een lokale journalist spreekt van tien aanhoudingen. Nederland en Engeland strijden om een EK-finaleplek tegen Spanje.

Lees meer »

Nieuwe Britse regering ziet kansen voor betere handelsrelatie met EU

De nieuwe Britse regering wil bij handelskwesties nauwer met de Europese Unie samenwerken. Maar het terugdraaien van de brexit gaat niet gebeuren, zei de nieuwe minister van Handel, Jonathan Reynolds, zondag in een interview met ‘Sky News’. De Labour-politicus suggereert ook dat interne strijd binnen de verslagen Conservatieve partij voor druk op de relatie tussen Londen en Brussel heeft gezorgd.

Lees meer »

Uniek in Vlaanderen: VIVES laat 40 studenten vroedkunde attest van zorgkundige behalen via ‘Zorgkundige Plus’

Studenten vroedkunde of afgestudeerde vroedvrouwen kunnen vanaf nu ook het attest van zorgkundige aanvragen, met het afleggen van een bijkomend opleidingsonderdeel ‘Zorgkundige Plus’. “VIVES Hogeschool heeft dit opleidingsonderdeel direct ingericht. Dit is uniek in Vlaanderen, gezien wij de eerste hogeschool zijn die dit aanbiedt”, zegt Tineke Devos, opleidingshoofd vroedkunde Kortrijk.
The post Uniek in Vlaanderen: VIVES laat 40 studenten

Lees meer »

Hoe ‘Jasper The Master’ de knop omdraaide: “Philipsen mocht zich niet blindstaren op wie er niet was, maar op de mensen die er wel zijn”

Twee ritzeges, dan is de Tour geslaagd voor Alpecin-Deceuninck. Toch? Sportief manager Christoph Roodhooft: “De gemiste kansen zijn wel weg. Dat kan je toch ook niet ontkennen?” Om in Pau een nieuwe gemiste kans te vermijden, greep hij in. “Voor de start heb ik een goed gesprek gehad met Jasper. Niet negatief, maar met Jasper mag je de dingen niet

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. “Lamine zal nóg meer moeten doen om de finale te halen”: Rabiot prikkelt Yamal (maar óók Griezmann)

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Een ongeluk met Palestijnen is nooit zomaar een ongeluk

Tussen Jeruzalem en Ramallah rijdt een vrachtwagen in op een schoolbus. Een vader probeert zijn zoontje te vinden. De zoveelste Palestijn botst op een Israëlische muur. Nathan Thrall schreef er een boek over. “Israël oefent de totale controle uit, zelfs over het intieme leven van mensen.”

Lees meer »

Filou opent Champions League tegen Europees kampioen

De Basketball Champions League is straks aan zijn negende editie toe. Van de 165 deelnemende clubs zijn er slechts drie telkens bij: het Spaanse Tenerife (winnaar 2017 en 2022), de Griekse traditieclub AEK Athene (winnaar 2018) en BC Oostende.
The post Filou opent Champions League tegen Europees kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »