Ruim 100 bouwwerven in Oost-Vlaanderen lopen vertraging op door tekort aan rijplaten

Meer dan 100 bouwwerven in Oost-Vlaanderen hebben de laatste weken heel wat vertraging opgelopen, omdat ze geen stalen rijplaten meer vinden. Rijplaten worden gebruikt voor extra verharding op de ondergrond. Zo kunnen bestelwagens en heftrucks vlot op een werf rijden. Maar door de hevige regen liggen heel wat werven er modderig bij, en daardoor is de vraag naar stalen rijplaten een stuk hoger dan normaal. 

Meer krantenkoppen in België

Na massale oproep tot ontslag: wie is de baas van de Amerikaanse Secret Service? “Te veel bezig met vrouwen aanwerven, te weinig met echte veiligheid”

Na de aanslag op Donald Trump ligt ook de United States Secret Service (USSS) onder vuur en moeten er volgens sommigen koppen rollen, om te beginnen die van directeur Kimberly Cheatle. Die zou te veel bezig zijn om het vrouwenquotum binnen de veiligheidsdiensten op te schroeven en te weinig met de veiligheid van het land en zijn leiders. Politiek spel

Lees meer »

Kranige Clara (102) woont nog alleen op haar hoeve in Aartrijke: “Vier seizoenen op één dag toen je trouwde”

Liefst 102 kaarsjes mocht Clara Inghelbrecht op maandag 15 juli uitblazen. De kranige Aartrijkse woont nog steeds alleen op haar hoeve, gaat nog graag een kaartje leggen in Jonkhove en is actief lid van meerdere verenigingen.
The post Kranige Clara (102) woont nog alleen op haar hoeve in Aartrijke: “Vier seizoenen op één dag toen je trouwde” appeared first

Lees meer »

The War on Drugs bekronen het Cactusfestival in Brugge

Patrick Keersebilck, afscheidnemend directeur van Cactus Muziekcentrum, blikt tevreden terug op het Cactusfestival in Brugge. Drie uitverkochte dagen, geen incidenten en een relaxte sfeer. Met als muzikale hoogtepunten punkoma Patti Smith en The War on Drugs. En de schade aan het Minnewaterpark door de modder? Terrein effenen, herzaaien en over drie weken bloeit het gerenoveerde stadspark als tevoren.
The

Lees meer »

Tankbier maakt opmars in Waregemse horeca: “Zachtere pils recht uit de brouwerij”

Tankbier zit in de lift, en in de kelder van steeds meer horecazaken. Op een jaar tijd heeft Cristal bijvoorbeeld 67 procent meer uitbaters die tankbier serveren. “Het zorgt voor een minder opgeblazen gevoel”, klinkt het bij de brouwerij. Ook Markt 28-cafébaas Alexander Leroy raakte overtuigd van tankbier en toverde zijn kelder om tot showroom.
The post Tankbier maakt

Lees meer »

Prof Evelien Smits gaat pancreaskanker te lijf met ‘killercellen’: “Nobelprijs is geen doel. Ik wil patiënten genezen”

Ze ziet eruit alsof ze nooit een vlieg kwaad zou doen, maar vergis je niet: professor Evelien Smits (42) is eigenlijk een bevelhebber in het leger. Ze traint ‘special forces’ in ons lichaam, onze natuurlijke killercellen, om strijd te leveren op een van de meest hachelijke slagvelden: pancreaskanker. Vandaag klinkt de ziekte nog steeds als een doodvonnis, maar gelukkig zitten

Lees meer »

Studenten UHasselt winnen bronzen medaille met slimme doucheafvoer: koud, ongebruikt water stroomt naar regenwaterput

4 studenten van de UHasselt hebben een bronzen medaille gewonnen in de Europese finale voor beste studentenondernemingen. Samen hebben ze een oplossing ontwikkeld waardoor het koude douchewater – dat de meeste mensen laten weglopen voor ze onder de douche stappen – wordt afgevoerd naar de regenwaterput. Een gezin met 4 personen zou zo 10.000 liter water per jaar kunnen recupereren.

Lees meer »