Roos Vanotterdijk verovert zilver op 50m vlinder op EK zwemmen: “Mooie opsteker richting Spelen”

Dat zal Roos Vanotterdijk deugd doen na een moeilijk afgelopen jaar: op het EK zwemmen in Belgrado pakte ze met zilver op de 50m vlinder haar eerste medaille op een groot kampioenschap bij de senioren. “En die nemen ze nooit meer af”, reageert Brigitte Becue, hoofdcoach van de Vlaamse Zwemfederatie. 

Meer krantenkoppen in België

Jasper Cloet levert zeer knappe prestatie op EK Lifesaving: “Hierdoor kan ik naar het WK voor de jeugd in Gold Coast”

Op het voorbije Europees kampioenschap lifesaving voor de jeugd (15-18 jaar) in het Duitse Riesa en Mücheln was Jasper Cloet goed voor verschillende individuele medailles. “Met die prestatie kan ik naar het WK voor de jeugd in Gold Coast”, vertelt Jasper enthousiast.
The post Jasper Cloet levert zeer knappe prestatie op EK Lifesaving: “Hierdoor kan ik naar het WK

Lees meer »

“Je hebt geen diepte nodig om te verdrinken. 10 centimeter is genoeg”: redders waarschuwen voor gevaar van zwemmen in zee

“De Noordzee is geen zwembad, ga er dus ‘s avonds na 18.30 uur alstublieft niet in zwemmen.” Die noodkreet slaken de redders van de West-Vlaamse Kustreddingsdienst die zich donderdag in Oostende – op nota bene de eerste echte zonnige stranddag sinds Hemelvaart – ontfermden over twee bijna verdronken broers van 11 en 17. Maar waarom is het zélfs voor ervaren

Lees meer »

‘Zeiltrip van hun leven’ eindigt in mineur voor John (66) en Chris (63) na aanval door orka’s: “Dit had slecht kunnen aflopen”

De droomreis van John Ostermeyer (66) en zijn echtgenote Chris Simons (63) uit Aartselaar is in mineur geëindigd. Het koppel begon op 5 mei aan een zeiltocht van de haven in Breskens naar de Azoren, een Portugese archipel in de Atlantische Oceaan, en weer terug. Maar afgelopen dinsdagochtend sloeg het noodlot toe. Zo’n 65 kilometer voor de kust van Bretagne

Lees meer »

Duitse minister verbiedt uiterst rechts magazine Compact

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft het blad Compact verboden omdat het extreemrechts zou zijn. Er zijn invallen gedaan in kantoren van het blad en woningen van eigenaren en uitgevers in vier deelstaten. Volgens de sociaaldemocratische Faeser is het in 2010 opgerichte medium “een cruciale spreekbuis voor de extreemrechtse scene” in Duitsland.

Lees meer »

“Een bloemetje aan zijn huis leggen, is het laatste wat ik nog kan doen”: familie en vrienden blijven verweesd achter na dood Davy (41) door woningbrand

“Het is onwezenlijk”, zegt Emilie. Zij is een goeie vriendin van de 41-jarige Davy Porrez die zaterdagavond om het leven kwam bij een woningbrand in Broek, in Balegem (Oosterzele). Brandweerlieden deden hun uiterste best om het slachtoffer nog te reanimeren maar dat lukte niet meer. Familie en vrienden blijven verweesd achter.

Lees meer »

ESA bereidt missie voor naar asteroïde die vlak langs aarde zal scheren: “Zoiets gebeurt maar eens om de 5.000 of 10.000 jaar”

Een asteroïde die vroeger beschouwd werd als de gevaarlijkste van alle bekende planetoïden, zal op 13 april 2029 langs de aarde scheren en dichter bij komen dan sommige satellieten die rondom onze planeet cirkelen. Het Europese ruimtevaartagentschap ESA bereidt een missie voor om de passage van ‘99942 Apophis’ – een erg uitzonderlijke gebeurtenis – van nabij te volgen. Dat moet

Lees meer »

De gouden ballen van Beckham, The Beatles en Kardashian: het sponsorgevecht om EK-helden Bellingham en Yamal

David Bowie en Freddie Mercury verzorgen de soundtrack, David Beckham is de vertelstem. In de EK-finale tussen Spanje en Engeland staan ook ‘Golden Balls’ op het spel. Het is de gouden kans voor grote merken om de troonopvolgers van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo definitief te claimen. We nemen u mee in de miljoenenslag tussen de sponsors om de beste

Lees meer »

Zwemmer die onwel werd tijdens Sea Swim Nieuwpoort uit zee gehaald: “De redders grepen meteen in”

Tijdens de Sea Swim in Nieuwpoort, een wedstrijd openwater zwemmen in zee, is een zwemmer maandagavond onwel geworden in het water. Gelukkig hadden de redders die de wedstrijd begeleidden dat snel door en kon de zwemmer uit het water worden gehaald. “De omkadering van zo’n evenement is top en dus werd er snel ingegrepen”, zegt An Beun van de kustreddingsdienst

Lees meer »