Ronaldo en Martínez met de schrik vrij na winning goal in toegevoegde tijd: “Ongelooflijke persoonlijkheid getoond”

Cristiano Ronaldo en Portugal zijn ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt in hun eerste wedstrijd van het EK. Roberto Martínez deed de wenkbrauwen fronsen door pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd drie wissels door te voeren, maar aan het einde van de rit bleken het gouden wissels. Want het was invaller Francisco Conceição – jawel, zoon van – die in de toegevoegde tijd alsnog voor een Portugese overwinning zorgde. 

Meer krantenkoppen in België

Als werkloosheidssteun na 2 jaar stopgezet worden, dreigen 138.000 Belgen uitkering te verliezen

Een werkloosheidsuitkering die doorloopt tot in de eeuwigheid? Vier van de vijf toekomstige federale regeringspartijen willen die steun na 2 jaar stopzetten. Meer dan 138.000 Belgen dreigen daardoor hun maandelijkse uitkering te verliezen, al levert het de staatskas wel een mooi extraatje van om en bij de 2 miljard euro op. Dat ontdekte onze redactie door in de cijfers te

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel (22): “Als een psycholoog maar even met de dader had kunnen spreken, was dit niet gebeurd”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Oldtimer Kastelentocht met stop aan Kasteel d’Aertrycke: “We duimen dat het niet regent op 15 augustus”

Nog even en het is weer zover: het rijdend automuseum doorkruist het Houtland. Op donderdag 15 augustus, Hemelvaartsdag, heeft de 42ste Oldtimer Kastelentocht plaats. Vijftig tot zestig auto’s van vóór de Tweede Wereldoorlog maken een rondrit langs een 15-tal idyllische kasteeldomeinen.
The post Oldtimer Kastelentocht met stop aan Kasteel d’Aertrycke: “We duimen dat het niet regent op 15 augustus”

Lees meer »

Eenvoudiger sparen: twee op de drie banken passen aanbod aan na beperking aantal spaarrekeningen

Twee op de drie banken hebben hun aanbod van gereglementeerde spaarrekeningen moeten aanpassen, nadat vorig jaar tussen de regering en de banksector overeengekomen werd dat banken nog maar vier verschillende spaarrekeningen mogen aanbieden. Het aanbod van gereglementeerde spaarrekeningen is eenvoudiger geworden dankzij dit akkoord, zo meldt de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) op basis van een analyse.

Lees meer »

KW Zomertip: De favorieten vanGino Kesteloot

Gino Kesteloot is de sterke man achter Kortrijk Drumt en runt naar eigen zeggen de meest spectaculaire en meest professionele drumschool van België. Gino kan zelf al terugblikken op een heel lange, rijkgevulde drumcarrière. Ook met zijn band The MG’s Brothers schuimt hij podia af in heel Vlaanderen. Hier deelt de drummer uit Heule zijn tips en adresjes in de

Lees meer »

Drieste inbreker pleegt ramkraak bij fruitwinkel in Lauwe: “Zo’n risico voor zo’n kleine buit? Ze zijn van niets meer bang”

Donderdagmorgen om 4.20 uur werd een ramkraak gepleegd bij Topfruit in de Rekkemstraat in Lauwe. Een jongeman reed met een wagen het raam aan diggelen, waarna hij aan de haal ging met de kassa. Voor zaakvoerster Carine Herman was het al de vierde keer dat ze slachtoffer werd van inbrekers.
The post Drieste inbreker pleegt ramkraak bij fruitwinkel in

Lees meer »

Joris en Annelies runnen Hoeve Pante in Zedelgem: “Onze biomelk proef je in ons eigen hoeve-ijs”

Joris Pante en Annelies Wybo runnen Hoeve Pante in de Zaggebroekstraat. Ze namen de ouderlijke boerderij van Joris’ ouders over en maakten de omschakeling naar biolandbouw. Ondertussen bereiden ze ook al een decennium heerlijke ijsjes. “Stracciatella is al jaren de populairste smaak op een hoorntje.”
The post Joris en Annelies runnen Hoeve Pante in Zedelgem: “Onze biomelk proef je

Lees meer »

“Slotklim wel vijftien keer verkend”: andermaal keizerlijke Pogacar pakt z’n vierde ritzege na inhaalrace

Er is in deze Tour niets te doen aan Tadej Pogacar. De Sloveense geletruidrager pakte in de Alpen z’n vierde etappezege na een geweldige inhaalrace op Isola 2000 en verstevigde zo andermaal z’n leidersplaats. “Nu kan ik morgen gewoon genieten van de laatste bergrit”, klonk het doodleuk. Remco Evenepoel finishte op 1’42” als tweede beste van de klassementsmannen, vlak voor

Lees meer »